Alimente pe care le are oricine în cămară, vindecători secreți. Cum să...

Alimente pe care le are oricine în cămară, vindecători secreți. Cum să folosim antibioticele naturale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Food matters

Antibioticele fac parte din categoria marilor schimbări în medicina modernă. Odată cu descoperirea penicilinei în 1928, medicii au conștientizat că morțile cauzate de infecții care nu pot fi tratate vor rămâne povești din trecut. Prin anul 1940 uzul antibioticele produse în laboratoarele farmaceutice crescuse atât de mult, atât în rândul medicilor care le foloseau în spitale, cât și în rândul oamenilor care și le administrau fără prescripție, încât majoritatea oamenilor au uitat complet de existența antibioticelor naturale. În ultimele decenii, antibioticele au ajuns să fie o categorie de medicamente de care oamenii fac adesea abuz, tratându-se după ureche de diverse afecțiuni.

Două din cele mai mari dezavanataje ale folosirii antibioticelor sunt faptul că acestea afectează flora intestinală și faptul că, în timp, oamenii pot dezvolta rezistență la ele, efectul benefic al acestora fiind astfel practic inexistent. Specialiștii recomandă ca antibioticele din comerț să fie folosite doar în situații grave, în care oamenii se confruntă cu infecții care le pun viața în pericol. În cazul gripelor, al răcelilor sau al diverselor infecții, antibioticele naturale sunt de preferat. Mai jos vă prezentăm o listă cu cele mai eficiente.

Ulei de oregano

Pe piață există nu mai puțin de peste 40 de sortimente de ulei de oregano, însă cel mai eficient în tratarea diverselor infecții este uleiul obținut din oregano sălbatic.


Uleiul are o culoare galben închis și are un miros puternic înțepător. Acesta poate fi folosit cu succes pentru tratarea ciupercilor la unghii – folosit în băi pentru picioare, pentru tratarea infecțiilor și a paraziților – prin ținerea unei cantități de ulei sub limbă, dar și a infecțiilor sinusurilor, prin infuzii cu apă și câteva picături de ulei.

Piperul Cayenne

Este una din cele mai puternice mirodenii folosite vreme de mii de ani pentru puterile sale vindecătoare și efectele antibiotice. Efectele sale extrem de puternice sunt dovedite științific. Piperul Cayenne este folosit în special petru tratarea unor afecțiuni precum vulvovaginită, o infecție cu care se confruntă multe femei. Atenție însă! Piperul Cayenne trebuie diluat corespunzător cu ulei de măsline. Contactul direct cu pielea este dureros, cu senzație de arsură. Același piper Cayenne poate fi folosit și pentru tratamentul infecțiilor în gât.

Usturoiul

Este unul din cele mai puternice antibiotice natuale. Acesta nu dăunează florei intestinale, iar printre acțiunile benefice amintim faptul că acesta anihilează și agenții patogeni, nu doar bacteriile și diversele ciuperci. Consumul de usturoi ajută la eliminarea fungilor, acționând ca un excelent prebiotic. Consumul de usturoi previne oxidarea grăsimilor și ne ferește de bolile care afectează ADN-ul uman. Cei care se expun mult timp la soare pot consuma cu succes usturoi, care apără organismul de radiații. Usturoiul conține o mulțime de nutrienți, precum vitaminele C, B1, B2, B3, minerale precum calciu, fier, mangenziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu și zinc. Cei care doresc să folosească usturoiul pentru proprietățile sale antibiotice trebuie să consume o căpățână întreagă pe zi.

Ghimbirul

Știați de ce ghimbirul este servit adesea alături de sushi? Ei bine, din bătrâni se știe că ghimbirul este un antibiotic natural care previne toxiinfecțiile alimentare. Astfel, atunci când consumați alimente crude care vă pot cauza diverse infecții, este bine să adăugați și ghimbir, pentru a vă proteja. Studiile au demonstrat că ghimbirul are efecte excelente în combaterea patogenilor din mâncare, precum salmonella sau listeria monocytogenes. Un tonic excelent pentru imunizarea organismului poate fi obținut din amestecul de Piper Cayenne, usturoi și ghimbir. Acest amestec ajută orgnismul să lupte eficient împotriva oricăror infecții. De asemenea, ceaiul de ghimbir ajută la eliminarea patogenilor din intestin, prevenind problemele legate de absorbiția nutrienților în organism.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.