Alina Gorghiu, despre proiectul care ar rezolva problema locurilor în penitenciare: „Paternitatea...

Alina Gorghiu, despre proiectul care ar rezolva problema locurilor în penitenciare: „Paternitatea nu este a PSD-ului”

0
DISTRIBUIȚI

Senatorul Alina Gorghiu, aflată ieri seară în studioul HDV, a explicat că problema locurilor din penitenciare poate fi soluționată ușor, doar că acest lucru nu se dorește cu adevărat. Invitata PRESSALERT LIVE a spus că PNL a venit cu o propunere, doar că proiectul nu se dorește a fi implementat.

„Cred că acum, în Parlament, e cea mai mare penurie de legiferare prin care am trecut de când sunt parlamentar. Un proiect constructiv, cu standard european, nu se dorește a fi implementat. Nu știu pe cine să îmi iau aliați. E un proiect pe care PNL l-a propus și se intitulează <Măsuri alternative la executarea pedepselor>. Am depus în aprilie un proiect de lege pe care l-am susținut în programul de guvernare. Haideți să luăm niște măsuri, cum ar fi brățările de urmărire prin care nu ai voie să depășești un anumit perimetru. Deși există un proiect al CEDO, nimeni din acest guvern nu vrea să își asume proiectul cu noi, pentru că este o problemă de orgoliu. Paternitatea proiectului nu este a PSD-ului. Le-am spus, luați-l, semnați-l voi. Fostul guvern a dat un aviz favorabil pe această inițiativă legislativă”, a dezvăluit senatorul Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiș crede că partidul din care face parte este singurul aflat în opoziție și este optimistă în ceea ce privește viitorul structurii politice. „PNL este singurul partid de opoziție la ora aceasta și viitorul partid de guvernare.


Nu ai niște soluții miraculoase, nu poți să scoți ceva miraculous din joben. Un partid responsabil, care trebuie să arate electoratului că poate să guverneze, se rezumă la câteva mișcări cheie. Îți pregătești partidul, resursele sale, pentru guvernare. Selectezi din timp prin acele departamente, impropriu denumit guvern din umbră, îți pregătești oamenii care să monitorizeze permanent activitatea guvernamentală. Habar nu am cum fac aceștia față, pentru că e atât de ofertant ce face PSD-ul. Mă uit la tema justiției, cu un om pe care la nivel profesional îl apreciez, îl știu pe Toader de destul de multă vreme, ca să știu că acum e o presiune fabuloasă pe el. Nu îl înțeleg de ce își bate joc de o carieră profesională, didactică, acceptând capriciile unuia ca Dragnea sau Tăriceanu. Îmi e greu să înțeleg. Cu toate acestea, a suferit un eșec. Peste 3000 de magistrați din mai puțin de 7.000, au semnat un apel ca ministrul să-și retragă proiectul. Sper ca Tudose să fie deștept, să nu facă acest compromis pe care alții l-au făcut înaintea sa”, a declarat Alina Gorghiu, la PRESSALERT LIVE.

Senatorul PNL a explicat și de unde vine atitutdinea specifică a lui Liviu Dragnea. „Are destule păcate domnul Dragnea. E dificil când ești obișnuit să nu ridice nimeni niciun fel de problemă cu privire la petele negre din cariera ta, când ești obișnuit să spună majoritatea cât de frumos ești dimineață, la amiază și seara, indiferent de ce dudă dai. Când ești victimă absolută, chiar dacă tu controlezi 99% dintre toate instituțiile din România și ai toate pârghiile de control. Evident că dânsul e supărat și când plouă afară, dar el se pregătește de plajă”, este de părere Alina Gorghiu.

Întrebată dacă se pregătește de un nou mandat în Timiș, invitata PRESSALERT LIVE a menționat că „să îndrăznesc să sper la un alt mandat în Timiș, trebuie să performez mai întâi. Încerc să o fac. Sunt perfect de acord că investițiile trebuie să fie la Timișoara, nu la Giroc. Pesediștii au promis că o fac. Oricine să o facă, doar să fie făcută.  Județul cotizează suficient la bugetul național și primește înapoi aproape nimic”, a precizat senatorul PNL, Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.