Alina Gorghiu: „Când e vorba de victime omenești trebuie să existe un...

Alina Gorghiu: „Când e vorba de victime omenești trebuie să existe un exercițiu de maximă transparență”. Ce spune despre președintele PNL, Ludovic Orban VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Prezentă în această seară în studioul HDV, la emisiune PRESSALERT LIVE, Alina Gorghiu a semnalat poziția nepotrivită a primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care a fost aproape de neabordat pe tema porții de intrare în municipiu ce a luat viața tânărului de 24 de ani. Senatorul de Timiș a dat însă garanții că mâine, în cadrul unei conferințe de presă, Robu va discuta cu hârtiile pe masă.

„Încă de la momentul furtunii din Timișoara, aș putea să o numesc ca un eveniment extrem de nedorit de absolut nimeni, s-au făcut eforturi mari să se reintre în normal. Anumite declarații pot să jignească, dar cred că efortul în sine de a pune lucrurile pe făgașul normal trebuie să conteze mai mult. Am vorbit cu domnul Robu chiar înainte de conferința de presă de astăzi. De la domnia sa a venit deschiderea către presă și a spus că va da toate informațiile necesare. În orice situație similară, mai ales când e vorba de victime omenești, e nevoie de un exercițiu de maximă transparență pe care oricine trebuie să-l facă.  Sunt convinsă că va relua explicațiile în conferința de presă de mâine și că buna credință a tuturor funcționarilor din primărie a contat, va conta și va fi demonstrată. Lipsa de respectare a legii trebuie constatată de cineva.


Primarul Robu chiar va face o conferință în care le vor răspunde întrebărilor tuturor”, a subliniat Alina Gorghiu.

Despre modul în care a reacționat PSD Timiș după nefericitul eveniment, senatorul PNL a menționat că: „sunt măgulită de lipsa de atenție a lor. Cred că au reacționat corect. Era momentul de apel la calm. Mă bucur că a trecut momentul și că acum, la rece, sunt ații care fac analize ce țin sau nu de natură politică. Cât despre PSD de la nivelul Timișului, ei au un președinte, parlamentari. Nu e treaba mea să comentez ce se întâmplă în ograda PSD”.

Întrebată de evoluția lui Ludovic Orban din momentul numirii sale în funcția de președinte la nivel național al PNL și până acum, senatorul PNL a specificat că: „Trebuie să iau apărarea președintelui meu de partid. Este un iubitor de animale. A adoptat o pisicuță pe Facebook. Trebuie să fim și oameni, să avem o latură ludică, pentru că altfel ne pierdem cu firea prea des. Revenind într-o notă serioasă, domnul Orban face ca lucrurile și la nivel de comunicare, și de organizare, să funcționeze tot mai bine. Mă interesează să construiască acolo unde sunt hibe. Sunt disfuncționalități, sentimente de dezangajare. Nu mă interesează plimbarea cu maimuța, era un eveniment popular, el așa a simțit că trebuie să se manifeste public. Mă interesează să sancționeze derapaje actuale”, a menționat senatorul PNL.

Alina Gorghiu a mai ținut să specifice că PNL-ul nu a mai însemnat de foarte mult timp o singură persoană, și că este o structură puternică. „PNL niciodată nu a fost un partid care să stea într-un singur om. PNL nu a însemnat doar Vasile Blaga, Nicolae Robu, Klaus Iohannis, ci o structură puternică. Îmi va lua foarte multă vreme ca în Timiș să îmi dau seama cum și ce va trebui îmbunătățit. Pierderile alegerilor parlamentare înseamnă niște lovituri pe care PNL la nivelul Timișului nu le-a mai încasat de ceva vreme. Cred că e nevoie să aduci resurse noi, proaspete. E o bucătărie pe care nu o face un singur om, ci o fac toate celulele din această structură. Asta e viața, așa funcționează un partid politic. Îmi place să fac această muncă. Nu ne punem problemă de alternativă”, a declarat Alina Gorghiu.

2 COMENTARII

  1. vosganian, cadru de nadejde al PNL a lovit ieri cu sete in media: trebuie impozitate ouăle din gospodăria populației de la orașe si sate!
    dacă mai vin și asemenea perle-lovituri penele riscă…să piardă și alegerile viitoare.
    cât îl privește pe dl orban, iubitor de pisicuțe…numai de bine.

  2. Madam Goaghiu poate usor sa-si ia doctoratul in problema tragediilor. La Colectiv s-a implicat pana peste! Universitatea de Vest o poate ajuta asa cum a ajutat-o pe Kovoshy! Patapievici ar putea debita discursul de deschidere. Parintii celor amintiti au trimis telegrame tovarasei Elena Ceausescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.