Amendă pentru membri ai Noii Drepte din Cluj, care au deranjat un...

Amendă pentru membri ai Noii Drepte din Cluj, care au deranjat un spectacol de operă. Ce i-a făcut să cânte imnul României

0
DISTRIBUIȚI
Călin Mărincuş, liderul extremiştilor ce au întrerupt un spectacol al Operei din Cluj. FOTO: adevarul.ro

Cei cinci extremişti, patru bărbaţi şi o femeie – care au deranjat câteva minute un spectacol de operă din Cluj au fost amendaţi de forţele de ordine. Aceştia au fost scoşi, aseară, din clădirea Teatrului Naţional din Cluj de mascaţi, potrivit adevarul.ro.

„Cinci persoane au fost conduse la secţia de poliţie – patru bărbaţi şi o femeie – şi au fost sancţionate amenzi între 500 şi 700 de lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine şi buna desfăşurare a unei manifestării culturale, dar şi pentru adresarea de cuvinte jignitoare“, a afirmat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Spectacolul de operă „The Armed Man – Misă pentru pace“, interpretat în aseară de artiştii din Cluj şi de o parte a corului din Cardiff, care a cântat pentru prima dată această operă, a fost întrerupt de un grup de simpatizaţi ai Noii Drepte.


S-a întâmplat la șapte, opt minute de la începerea operei, considerată cea mai de succes operă modernă în Marea Britanie.

Scandalagiii se aflau într-una dintre lojile Operei Naţionale din Cluj când au început să cânte imnul României şi au strigat că „pe pământ românesc nu se va ridica nicio moschee”. Printre cei cinci s-a numărat Călin Mărincuş, un fost boxer, simpatizant al Noii Drepte. „Domnul acesta director a primit această operă cu dedicaţie, repet, pentru a spăla creierele clujenilor şi a-i învăţa ce bun este multiculturalismul, cât de mult ni se potriveşte nouă şi mai ales ce bine ni se potriveşte nouă şi ce binecuvântări ne aduce. A spus de câteva ori Alah Akbar acel muezin, să nu uităm că chiar astăzi a avut loc un atentat în Marseille, unde strigând Alah Akbar un terorist a omorât doi francezi”, a spus Călin Mărincuş, pentru Ziua de Cluj, în timp ce mascaţii îl scoateau din clădirea Operei/Teatrului din Cluj.
„Totul a durat un minut sau două. În timp ce muezinul interpreta chemarea la rugăciune a islamicilor, cei de la Noua Dreaptă au început să intoneze imnul României peste muezinul care cânta. Muezinul şi-a terminat partea şi a ieşit de pe scenă. Oamenii din orchestră s-au ridicat în picioare şi s-au uitat ţintă la cei din grup. Apoi pentru câteva secunde s-au stins luminile. Totul a durat 1 minut sau două pentru că mascaţii i-au scos rapid afară pe huligani”, a relatat un martor ocular.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.