Amenzi de aproape 350.000 de lei pentru timișorenii care-și lasă terenurile în...

Amenzi de aproape 350.000 de lei pentru timișorenii care-și lasă terenurile în paragină. Câți vor plăti impozite majorate

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Au primit mai multe avertismente, chiar și amenzi, iar de la anul sunt pasibili de a plăti impozite majorate de cinci ori, însă nimic nu pare să îi induplece să respecte legea. este vorba despre peste 100 de proprietari de terenuri din Timișoara, care au fost verificați de Poliția Locală pentru că nu își întrețin imobilele. Din 2018, primăria va majora impozitele pentru terenuri și imobile lăsate în paragină cu 500% în baza prevederilor Codului Fiscal.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă acțiunile pe linia monitorizării situației terenurilor neîntreținute, neigienizate din Timișoara, unde există șanse de dezvoltare a plantelor alergene, categorie din care face parte și ambrozia.


De la începutul anului, un număr de 132 de proprietari de terenuri au fost sancționați contravențional, fiind aplicate 186 de sancțiuni în valoare totală de 319.500 lei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou proprietarilor de terenuri să respecte prevederile HCL 371/2007 modificată și să ia măsurile de igienizare, îngrijire și cosire a vegetației de pe terenurile pe care le au în proprietate, deoarece, pe lângă sancțiunile aplicate, așa cum s-a mai menționat, în cazul neconformării, se întocmesc dosare care sunt înaintate Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara în vederea supraimpozitării cu până la 500% conform HCL 266/2016. De altfel, în cazul celor care nu s-au conformat celor impuse de polițiștii locali, respectiv să igienizeze proprietățile pe care le dețin, au fost deja întocmite dosare care au fost înaintate către Primăria Timișoara. Astfel au fost întocmite dosare pentru supraimpozitare în cazul a 12 terenuri de pe străzile St. O. Iosif, Streaua, Torontalului – 2 terenuri, Martir Dan Carpin, Armoniei – 2 terenuri, A. Coman- G. Alexandrescu, Zefirului, Inocențiu Klein, Liviu Rebreanu, Mihai Jora”, a anunțat Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.