Anca Lupeș, expert în industria muzicală, dezvăluie secretele meseriei, la Timișoara

Anca Lupeș, expert în industria muzicală, dezvăluie secretele meseriei, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Tinerii muzicieni şi profesioniştii din Timişoara care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele în domeniul industriei muzicale o pot face participând la cursul „Industria Muzicală Explicată“, între 24 şi 27 octombrie, care pune la dispoziţie, într-un mod simplu şi uşor de înţeles, cele mai importante informaţii ce stau la baza industriei muzicale.

Cursul este organizat de Anca Lupeş, unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti ai industriei muzicale din România. Numele ei se leagă de multe evenimente importante (concertul Michael Jackson din 1996, Bon Jovi din 2011 sau festivalul Sonisphere din 2010), artişti de succes (Sistem, Holograf sau Steve Vai) şi în ultimii ani de iniţierea de programe de educaţie pentru muzicienii autohtoni. Pentru prima dată unul dintre cursurile sale – Industria Muzicală Explicată – va fi organizat în Timişoara.

Prima absolventă românca a unui master în Music Business urmat la celebra Berklee College of Music din SUA, cu o vastă experienţă în aproape toate domeniile industriei muzicale autohtone (organizare de concerte şi festivaluri, management, booking, music publishing, music marketing, PR, jurnalism muzical, radio etc) Anca Lupeş decide în 2015 să împărtăşească din experienţa sa artiştilor şi profesioniştilor din industria muzicală care se află la început de drum sau care caută o nouă perspectivă de abordare a acestei industrii.

„La finalul acestui curs vei şti cine este şi ce drepturi are un artist, din cine este formată echipa unui artist (ce trebuie să facă, ce calităţi trebuie să aibă şi cum îi găseşti pe membrii echipei tale), cum se promovează un artist (ce e bine, ce e rău) şi nu în ultimul rând de unde câştigă bani un artist (din mult mai multe surse decât ai crede).


După zece ediţii ale cursului IME, fac un prim pas în afara Bucureştiului. Unde în altă parte decât în oraşul care a dat nume de legendă ale muzicii româneşti – Timişoara. Adaptând un cunoscut slogan mă incumet şi zic „Din 24 în Timişoara/ Mai apoi în toată ţara.”, spune Anca Lupeş.

Cursul durează patru zile, cu câte patru ore pe zi, între 17.00 şi 21.00, la sediul Incuboxx din Calea Circumvalaţiunii 2-4, iar mai multe detalii despre acest eveniment pot fi aflate aici.

Foto: Uncle Jeb Studio

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.