Antalya, destinația de vacanță preferată de timișoreni. Câte persoane au călătorit cu...

Antalya, destinația de vacanță preferată de timișoreni. Câte persoane au călătorit cu avionul în sezonul estival

0
DISTRIBUIȚI

antalya

Creștere spectaculoasă a numărului de persoane care au zburat cu avionul de pe Aeroportul Internațional Timișoara spre destinațiile de vacanță, în acest sezon estival.

Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, sezonul estival a adus o creştere de 20% la numărul de pasageri pe cursele de vacanţă. Ultima cursă de vacanță a fost efectuată la începutul lunii octombrie și a adus turiștii din Antalya pe aeroportul timișorean.

Aproape 42.000 de pasageri au călătorit în această vară cu zborurile de vacanță, anul trecut fiind înregistrați 35.000 de călători pentru acest tip de zboruri.

În total, au fost disponibile șase destinații de vacanță – Antalya, Heraklion, Zakynthos, Santorini, Palma de Mallorca, Constanţa, care au deschidere la cinci plaje, la mare: Marea Mediterană, Marea Baleară, Marea Ionică, Marea Egee sau Marea Neagră.

“A fost un sezon estival foarte bun, turiştii au avut la dispoziţie şase destinaţii de vacanţă disponibile direct din Timişoara: destinaţii deja tradiţionale, cu care bănăţenii s-au obişnuit deja, Turcia şi insulele greceşti, însă şi două noutăţi ale acestui sezon: Palma de Mallorca şi Constanţa, care au fost accesibile în acest an direct cu avionul”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

În cursul acestei veri, în perioada mai-octombrie, de la Timişoara au decolat şi au aterizat 342 de aeronave spre cele şase destinaţii estivale, în creştere cu 28% faţă de anul trecut.

Antalya a fost destinaţia estivală favorită și în acest an, cu 20.115 pasageri, urmată de Creta – Heraklion (cu 9.284 pasageri) şi Constanţa (cu 4.738 pasageri).


Conform statisticilor, cele mai aglomerate luni în care turiştii au plecat în vacanţă au fost iulie şi august.

Potrivit reprezentanților aeroportului timișorean, pe timp de vară, foarte mulţi turiştii au ales şi zborurile spre Spania: Valencia şi Barcelona, care oferă acces direct la Marea Mediterană sau Italia, Veneția – Treviso şi Bari, cu acces direct la Marea Adriatică, dar şi alte destinaţii disponibile direct din Timişoara spre capitale europene sau alte zone turistice, unde se pot realiza excursii de tip city-break.

„Chiar dacă sezonul estival este deja încheiat, şi toamna aduce noutăţi la Aeroportul Internaţional Timişoara, de la sfârşitul acestei luni vor intra curse regulate spre două noi destinaţii: o nouă destinaţie turistică, Tel Aviv (din 30 octombrie, în zilele de luni şi vineri) şi Frankfurt-am-Main (cursă zilnică, din 29 octombrie), cu o conectivitate spre destinaţii exotice de turism, unde sezonul cald este prezent şi în perioada noiembrie-aprilie”, se arată în comunicatul transmis de Aeroportul Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.