Câți deținuți vor fi eliberați la Timișoara, după intrarea în vigoare a...

Câți deținuți vor fi eliberați la Timișoara, după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu

0
DISTRIBUIȚI

Legea care permite eliberarea mai rapidă a celor condamnaţi din cauza condiţiilor precare în închisori își face simțite efectele și la Timișoara.

Ieri, ziua în care legea a intrat în vigoare, nouă persoane private de libertate au redevenit cetățeni liberi. Astăzi, un alt deținut a fost eliberat. În plus, potrivit reprezentanților de la Penitenciarul din Timișoara, în perioada următoare, alte 120 de persoane urmează să fie eliberate.

Este vorba despre persoane care au comis diferite infracțiuni, inclusiv crime, dar care și-au ispășit cea mai mare parte din pedeapsă.

În total, la nivel național, vor fi eliberate peste 3.000 de persoane, cifră care l-a surprins inclusiv pe ministrul Justiției Tudorel Toader, care a declarat astăzi că nu se aștepta ca aceasta să fie atât de mare.


În total, ieri, din peniteciarele din România au ieșit 529 de deținuți.

Recursul compensatoriu, aşa cum a fost denumită măsura de către Ministerul Justiţiei, spune că pentru 30 de zile executate în penitenciare care nu respectă drepturile celor condamnaţi fiecare persoană încarcerată poate fi eliberată mai devreme cu şase zile.

Toate închisorile din ţară au făcut deja calcule, iar condamnaţii pot solicita eliberarea condiţionată. Măsura vine după ce mai multe procese deschise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au fost câştigate de deţinuţi care au acuzat măsurile inumane din unele penitenciare din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.