Aproape 100 de timișoreni la protestul față de vaccinarea obligatorie: “Copiii sunt...

Aproape 100 de timișoreni la protestul față de vaccinarea obligatorie: “Copiii sunt protejați de părinți, nu de politicieni corupți” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Protest față de vaccinarea obligatorie.

Aproximativ 100 de de persoane s-au adunat, astăzi, în centrul Timișoarei, nemulțumiți fiind de Legea vaccinării obligatorii. Manifestanții au scandat “Opriți vaccinarea obligatorie” sau “Părinți, fiți responsabili”, au mărșăluit prin Piața Victoriei, iar la final au rostit rugăciunea “Tatăl Nostru”.

Acțiunea de protest față de obligativitatea vaccinurilor a fost anunțată pe Facebook, fiind organizată, astăzi, între orele 16.00 – 18.00, în centrul Timișoarei. În total, aproximativ 100 de persoane, majoritatea fiind părinți care au venit alături de copii, au participat la manifestare.

Protestatarii au ținut în mâini pancarte cu mesaje precum „Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere”, “Vaccinarea obligatorie este ilegală, abuzivă, neconstituțională”, “Unde există risc, trebuie să existe alegere”, “Copiii sunt protejați de părinți, nu de politicieni corupți”, “Sănătatea nu vine din seringă” sau “Vaccinare obligatorie = dictatură! Om, nu vită în ferma voastră”.

De asemenea, protestatarii au organizat și un marș prin Piața Victoriei, iar la final s-au oprit pe platoul din fața Operei, pentru a asculta discursurile susținute de o parte dintre organizatori.

Sociologul Daniel Tofan, din partea Alianței Părinților, le-a spus celor prezenți la protest că vaccinul ar trebui să rămână o alegere și a solicitat statului “să respecte drepturile și libertățile cetățenilor”.

“Dacă vom accepta să ni se încalce aceste drepturi, libertăți, se creează precedente periculoase și există riscul alunecării într-o formă de dictatură foarte perversă. De când parlamentarii și guvernanții au devenit medici, specialiști în toate? Care este prețul pentru care ne vând, pentru care ne presează să acceptăm vaccinarea obligatorie. Ne-am adunat în Piața Operei pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii, și nu împotriva vaccinului, așa cum ați fost dezinformați prin mass-media. Vaccinul trebuie să rămână o alegere, la alegerea părinților, ei sunt cei care-și iubesc copiii. Copiii sunt ai părinților, și nu ai statului. Statul trebuie doar să ofere condiții pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Cerem statului român respectarea tuturor drepturilor și libertățiilor”, a declarat Daniel Tofan.

Sociologul a mai precizat că statul ar trebui “să elimine băuturile toxice și alimentele nesănătoase”, și nu să fie impusă vaccinarea obligatorie. “Mâine vom fi obligați să ne donăm organele fără a avea libertatea de alegere. Să nu uităm că vaccinurile au efecte adverse severe, printre care paralizia sau moartea subită”, a afirmat Daniel Tofan.

“Nu avem nicio problemă cu vaccinarea, singura problemă pe care o avem noi este cu obligativitatea vaccinării. Dacă un lucru este obligatoriu, nu mai poți să-i controlezi calitatea. Legea nu prevede un set de verificări ale pacientului înainte de vaccinare, nu toți suntem la fel, pot apărea tot felul de reacții adverse. Plus costurile legate de această obligativitate, iar ministerul nu a dat dovadă până acum că este în stare să pună la dispoziția publicului larg vaccinurile care trebuie și atunci când trebuie. Apoi nu mai poți să verifici proveniența lor”, ne-a declarat Daniel Dăcilă, unul dintre protestatarii prezenți în Piața Operei din Timișoara.

La finalul protestului, manifestații au scandat “Opriți vaccinarea obligatorie”, “Libertate de alegere”, “Respectați Constituția, respectați dreptul la alegere”, “Nu vaccinării obligatorii”, “Respectați integritatea persoanei” și “Părinți, fiți responsabili”.


De asemenea, protestatarii au rostit și rugăciunea “Tatăl Nostru”.

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, la mijlocul lunii august, de Guvern. Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.