Asociația Timișoara Capitală Culturală, finanțare infimă de la Consiliul Județean Timiș. Pe...

Asociația Timișoara Capitală Culturală, finanțare infimă de la Consiliul Județean Timiș. Pe cine dă vina șeful CJT Călin Dobra

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va primi doar 200.000 de lei de la Consiliul Județean Timiș, pentru susținerea activității din anul 2017. Proiectul privind alocarea sumei a fost votat astăzi de aleșii județeni în cadrul unei ședințe de plen.


Alocarea este însă mai puțin de jumătate din suma cerută de asociație. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, susține că de vină ar fi chiar asociația care nu face demersurile necesare pentru a primi mai mulți bani sau pentru a-i primi mai repede.

„Pentru că până la momentul acesta au reușit să aducă toate documentele care erau necesare Direcției de Administrație Publică pentru a iniția un astfel de proiect. S-a alocat suma de 200.000 pentru că această sumă a fost aprobată în cadrul Adunării Generale a Asociației. Ei au de făcut niște demersuri, am discutat cu doamna Neumann și are posibilitatea să obțină cei 500.000 de lei, dar decizia AGA trebuie legiferată conform procedurilor ONG-ului, să se depună la instanță, iar după aceea să fie validă. Mai mult ca sigur din anul 2018 vor primi 500.000 de lei, dacă vor face toate demersurile care sunt necesare”, a declarat Dobra. Întrebat dacă alocarea se face târziu de teama controalelor Curții de Conturi care ar putea descoperi nereguli legate de finanțare, șeful CJT a răspuns că „nu, de niciun fel, ci pentru că asociația nu a depus toate actele necesare la nota de fundamentare pentru un astfel de proiect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.