ASU Politehnica a câștigat pentru prima dată derby-ul cu UTA. Încrâncenare atât...

ASU Politehnica a câștigat pentru prima dată derby-ul cu UTA. Încrâncenare atât în teren, cât și în tribune GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

ASU Politehnica Timișoara a obținut astăzi cea mai prețioasă victorie de până acum. ”Băieții în ghete” le-au oferit susținătorilor cele mai frumoase momente, reușind să o învingă, în fine, și pe UTA Arad, scor 2-1. Cornel Predescu și Dănuț Bilia au marcat golurile victoriei alb-violete. Duelul vesticelor nu a fost lipsit de incidente.

Nu au fost poate nici zece mii de oameni la acest derby al vestului dar încrâncenarea cu asemenea ocazii a fost la ea acasă. În teren, ”Băieții în ghete” păreau să debuteze perfect. În minutul 2 când aerul din atmosferă nu era încă bine încălzit Motreanu centrează ideal pentru Predescu, iar acesta reia din foarfecă și mingea se scurge la colțul lung al nefericitului Grahovac, mai veche cunoștință a bănățenilor. Pentru prma dată părea că galeria e ușor în urma echipei, dar când s-a desfășura în fine și coregrafia de la Peluza Sud, UTA egalează. Asani șutează la colțul opus pe jos și mingea nu e ajunsă de Dur-Bozoancă: 1-1. Prima repriză a decurs însă apoi destul de molcom, fără a mai fi la înălțimea unui meci ”clasic”.

Lucrurile s-au animat în mod negativ după pauză.


O parte a fanilor arădeni se pare că au răspuns la provocări și au trecut cumva de gardurile dintre peluza nordică și tribuna a doua pentru a se răfui cu o parte din cei ai gazdelor. 

Tensiunea pare că s-a resimțit și în teren, acolo unde Mera și Curtuiuș s-au îmbrâncit la patru minute de la reluare și au văzut amândoi cartonașul roșu. După un început cu UTA mai prezentă în atac, ASU Poli reușește să dea lovitura în minutul 62. Predescu centrează din ”liberă” și Bilia îi ia fața lui Grahovac pentru 2-1. În restul jocului arădenii au atacat, dar au făcut-o în van și au oferit ”dușmanilor” cele mai frumoase momente de la promovarea lor în B.

Succesul gazdelor e cu atât mai dulce cu cât rivala de moarte rămâne pe loc retrogradabil după 12 runde.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – A. Ignea, Poparadu, Krausz – Predescu (77 Coadă), Sorescu (90+2 Plămadă) – Bădăuță (82 Staicu). Pe bancă: Fișteag – Crișanov, Țugui, Topic. Antrenor: Bogdan Andone.

UTA Arad: Grahovac (cpt.) – Adili, Iuga, Scutaru (70 Strătilă), Asani – V. Prună (70 I. Tănase), Polgar (76 P. Păcurar), Jorza, Hlistei – M. Curtuiuș, D. Florea. Pe bancă: Barna – Dinculescu, A. Cârstocea, Manea. Antrenor: Cristian Todea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.