ASU Politehnica se mobilizează pentru derby-ul cu UTA. Cum va aborda tehnicianul...

ASU Politehnica se mobilizează pentru derby-ul cu UTA. Cum va aborda tehnicianul Bogdan Andone cel mai important joc din Liga a II-a

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au parte duminică de un nou derby cu UTA. De la eșecul din primăvară pretențiile la ASU Politehnica au crescut iar în această toamnă arădenii par blocați. Tehnicianul Bogdan Andone subliniază însă că orice e posibil în astfel de dueluri și le cere elevilor săi să se concentreze în primul rând, dar totodată să se bucure de un meci cu public garantat mai numeros.

”Din punctul meu de vedere fiecare meci e unul de trei puncte. Normal că acesta de duminică e un meci aparte pentru toți suporterii timișoreni. Sper ca lumea să vină la stadion, să se bucure de un spectacol de calitate și echipa mai bună să câștige. Sper ca noi să fim acea echipă”, a declarat Bogdan Andone.

”Nu am făcut nimic special la antrenamente. Le-am transmis să aibă o liniște și concentrare pentru acest meci. Să se izoleze de ce se scrie în presă, ce se zvonește prin oraș. Și sunt convins că dacă se vor concentra vor face un meci bun și vor câștiga… Un derby e un derby indiferent de locul din clasament. Indiferent de ce jucători lipsesc. Se poate întâmpla orice. Toți cei din jurul echipei fac tot posibilul, inclusiv suporterii, pentru ca echipa să câștige. Vrem să nu facem erori, să profităm noi de greșelile lor. În mare măsură avem tot lotul la dispoziție, mai avem câteva antrenamente, decizia o voi lua mâine în privința lotului”, a mai spus tehnicianul bănățenilor.

Andone a vrut să evite o discuție despre adversar, dar a subliniat că îl cunoaște foarte bine pe cel mai recent jucător transferat de arădeni, Daniel Florea. ”Ei au strategia lor, știu cum au pregătit meciul. Vom aborda meciul pentru a câștiga cele trei puncte. Eu spun că suntem o echipă care jucăm un fotbal ofensiv, plăcut. Care încearcă să-și impună stilul de joc. Au jucători cu experiență, cu Florea am lucrat la Astra și Chiajna, dar avem filosofia noastră, nu vom trata în mod special un jucător sau altul.


Băieții știu ce au de făcut”, a precizat ”principalul” lui ASU Poli.

Bogdan Andone nu ascunde că e curios și ce se va întâmpla dincolo de meciul în sine din teren. ”Sunt foarte nerăbdător să văd ce se întâmplă în acest meci, în jurul lui. Pentru că nu am mai participat ca antrenor la un astfel de derby. Fotbalul se joacă pentru spectatori, de aceea le transmit jucătorilor să aibă o stare de bucurie. Acestea sunt momentele adevărului pentru fiecare în parte. Pentru noi ca echipă, ca grup”, a concluzionat Andone.

Mera, nerăbdător

Poate cel mai mult derby-ul din weekend e așteptat de Ioan Mera. Experimentatul fundaș al gazdelor a ratat partida de tristă amintire pentru timișoreni din primăvară, din cauza unei suspendări. ”E un meci foarte foarte special pentru noi. Mai ales pentru suporterii Timișoarei. Am mai trăit aceste meciuri și știm ce înseamnă ele. Ar fi ca și cum am câștiga campionatul pentru suporteri. Sper să nu ne mai gândim la acel meci din primăvară, să ne impunem jocul și să câștigăm cele trei puncte. Nu avem cum să pierdem dacă facem ce ne-a spus antrenorul săptămâna aceasta. Fiecare meci împotriva lui UTA e special pentru mine. Dacă dăm dovadă de caracter suporterii vor fi fericiți. Trebuie să ne autodepășim. Pot să pun și asta: că am avut emoții mai mari când n-am jucat. Fiind și familia lângă mine, sper să putem face în așa fel încât să ne luăm revanșa”, a precizat Ioan Mera.

Despre forța adversarul Ioan Mera a spus că ”dacă ne luăm după rezultate UTA e mai slabă ca anul trecut, ca lot e mai bună. Deocamdată nu formează o echipă…”. ”Dacă vom câștiga înseamnă că echipa noastră e mai bună ca anul trecut”, a conchis căpitanul alb-violeților.

Marcator la Satu Mare, Cătălin Bădăuță va fi probabil opțiunea de vârf titular a lui Bogdan Andone pentru duelul de peste două zile. ”Ca și echipă aici pe Știința suntem acomodați mai bine, dar până la urmă și pentru suporterii care vor veni în număr mai mare Dan Păltinișanu e o opțiune mai bună. Sperăm să câștigăm. Îmi doresc foarte mult să câștigăm, dacă voi reuși să marchez va fi cu atât mai bine. Îmi doresc, sunt puțin dator din acest punct de vedere, probabil acesta va fi momentul potrivit să dau goluri”, a explicat Bădăuță.

Partida ASU Politehnica Timișoara – UTA Arad se dispută duminică, de la ora 15.30, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. ”Băieții în ghete” ocupă locul 9, cu 16 puncte din 11 jocuri, în timp ce alb-roșii sunt pe poziția a 16-a, retrogradabilă, cu doar 11 puncte adunate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.