ACS Poli câștigă la limită duelul orgoliilor cu ASU Politehnica. Doar câteva...

ACS Poli câștigă la limită duelul orgoliilor cu ASU Politehnica. Doar câteva mii de timișoreni au asistat la derby-ul ”care nu trebuia să se joace” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Mult așteptatul sau neașteptatul derby dintre ASU Politehnica și ACS Poli nu a adus un public numeros. În teren lucrurile s-au animat după pauză. ”Oaspeții” au deschis scorul prin Abraw și păreau să aibă jocul din 16-imile Cupei ca și câștigat. Nu au lipsit emoțile din final, dar până la urmă formația din Liga I s-a impus cu 1-0.

Poreclit chiar ”Apocalips-derby”, după previziunea profesorului Ion V. Ionescu că două Poli se vor confrunta una cu cealaltă, întânirea dintre ASU Politehica și ACS Poli nu i-a convins pe prea mulți timișoreni să părăsească confortul biroului sau al camerei. Doar câteva mii de spectatori au intrat treptat pe ”Marele oval”. Gazdele de azi, adică echipa susținută de druckeri, a trecut corect pe afiș că ”Goliat” va juca în acel tricou roz. ”Colosul” de Liga I a dominat teritorial, dar fără a impresiona. După acel meci de tristă amintire cu FCSB, Popa și-a recuperat aparent câțiva oameni, precum Crețu și Țigănașu. Dar a apărut și ”surpriza” Croitoru. Prima fază serioasă de poartă a avut-o echipa de ligă secundă. Krausz a trimis cu capul peste poartă în urma unui corner din minutul 19. ”Oaspeții” au amenințat peste cinci minute prin Crețu. Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit după o nouă fază fixă dictată ușor de arbitrul Denis Haidiner. Mingea trimisă de Țigănașu a fost deviată nefericit de Staicu spre propria transversală, apoi Abraw, pus să impresioneze, a lovit acrobatic un adversar.

Numeroasele dueluri fără minge au lăsat și ceva urme de nervoziate. Astfel că prima repriză s-a încheiat cu un mic meleu între jucători din ambele tabere. La reluare echipa de Liga I a părut însă mai solidă pe teren. Până la urmă Abraw avea să deschidă scorul în minutul 53 în urma unei centrări venite din dreapta de la Crețu. Togolezul a spart gheața cu un șut în dreapta lui Dur-Bozoancă. Bara ”gazdelor” de la ASU Poli s-a mai cutremurat apoi de două ori în trei minute. Artean luând-o la țint mai întâi pe cea din dreapta, apoi pe cea din stânga. Dintr-o dată terenul de pe ”Păltinișanu” părea iarăși prea mare pentru elevii lui Bogdan Andone. Cei ai lui Popa parcă și-au recăpătat plăcerea de a ataca și se puteau ușor detașa pe tabelă. Dar a rămas doar 1-0. Ceea ce a mai păstrat o doză de speranță în vocala Peluză Sud. În minutul 86 Ghinescu putea aduce egalarea, dar Smaranda reușește să culeagă mingea scăpată și ACS Poli e echipa care merge mai departe în competiția K.O.

Mesaje de la susținătorii lui ACS Poli

Din partea ”baricade” echipei de Liga I au existat texte interesante de-a lungul jocului. În prima repriză micuța galerie a lui ACS Poli, postată aproape de tunel a afișat textul de ”pace”: ””Politehnica” și Primăria după 5 ani de orgoliu nemăsurat / Să-și dea mâna pentru o singură Poli unită și recunoscută în Banat”. Aceștia au avut de altfel un mesaj de susținere și pentru Popa în ”conflictul” cu primarul. Iar înainte de meci câteva minute a existat un banner la Peluza Nord, mutat apoi tot la T2, cu stemele lui Poli de-a lungul timpului și mesajul: ”Voi decideți”. A existat și un incident cu micuța galerie a lui ACS în debutul părții secunde. Aceștia s-au certat cu spectatori de la tribuna a II-a, probabil fani ai lui ASU. Dar lucrurile s-au calmat rapid.

După finalul de meci mai spectaculos, galeria lui ASU Poli, cunoscuta Peluza Sud nu a ezitat să repete sloganul ”AC Recaș nu e Poli”. Fanii au cântat cu favoriții lor deși aceștia au pierdut ”Derby-ul Poli”.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia (cpt.), Taub – Coadă, Ignea – Sorescu, Predescu, Plămadă (60 Bădăuță) – Staicu (83 Ghinescu).


Pe bancă: Fișteag – Crișanov, Giuricici, M. Stancu, Țugui. Antrenor: Bogdan Andone.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Artean (cpt.), Vașvari – Al. Munteanu (85 Doman), Croitoru (66 Curjuric), Bîrnoi (46 Mailat) – Abraw. Pe bancă: Curileac – Miguel Bianconi, Ciucur, Haruț. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.