ASU Politehnica a pus capăt secetei din B chiar înaintea vizitei arădenilor....

ASU Politehnica a pus capăt secetei din B chiar înaintea vizitei arădenilor. Elevii lui Bogdan Andone au obținut la Satu Mare cea mai clară victorie din acest sezon

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli a avut parte până la urmă de o repetiție perfectă înainte de examenul cu UTA

”Băieților în ghete” le-au prins bine vizita ”la sat” din Cupa României. După succesul cu Biled timișorenii au avut o evoluție mai bună în Liga a II-a. ASU Politehnica a învins-o pe Olimpia Satu Mare, fosta formație a tehnicianului Bogdan Andone, cu 2-0, prin reușitele lui Cătălin Bădăuță și Deian Sorescu. A fost cel mai clar succes al alb-violeților, ca scor, în această ediție de campionat.

Cu o echipă ce poate fi considerată standard după câteva jocuri în care Bogdan Andone fie a fost lipsit de aportul unor componenți, fie a încercat diferite formule, ASU Poli a început mai bine jocul de la Satu Mare. Astfel, deschiderea scorului din minutul 26 a venit oarecum conform cursului jocului.


Pe un contraatc timișorean Sorescu intră în careu, îl depășește în lateral pe portarul Muntean și îl servește pe Bădăuță. Iar atacantul bănățenilor reușește să cadreze pe poartă pentru 0-1. Olimpia nu a dispărut însă din joc și putea egala peste zece minute, dar mingea înșelătoare trimisă de Duruș a lovit transversala porții apărate de Dur-Bozoancă.

Până la urmă lucrurile s-au simplicat pentru ”Băieții în ghete” înainte ca ceasul să indice o oră de joc. Pasatorul Deian Sorescu e cel servit de această dată și înscrie după o nouă pătrundere în suprafața adversă de pedeapsă. Poparadu a fost omul cu ”assist-ul” perfect pentru colegul din bandă. Și la acest scor a venit o replică nereușită a sătmărenilor, Lusamba trimițând peste poartă din șase metri în minutul 79. De asemenea, putea fi și 3-0, la ocazia aceluiași Sorescu când mai erau cinci minute din meci.

În urma acestui succes ASU Poli acumulează 16 puncte și revine ”în obiectiv”, adică în prima jumătate a clasamentului, după patru jocuri fără succes în B. E o victorie importantă și pentru moralul ”Băieților în ghete” înainte de întâlnirea cu UTA programată peste opt zile pe ”Dan Păltinișanu”.

Olimpia Satu Mare: Fl. Muntean – Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Miholca (58 Copaci) – R. Rus, Vas. Pop, D. Muntean (cpt.), Fl. Achim (58 Villand) – Jurj (79 Cubaș), Lusamba. Antrenor: Zoltan Ritli.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Poparadu, A. Ignea – C. Predescu (75 Plămadă), Bădăuţă (70 Staicu), Sorescu (90 Giuricici). Antrenor: Bogdan Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.