ATAC armat în SUA: focuri de armă la un festival de muzică...

ATAC armat în SUA: focuri de armă la un festival de muzică din Las Vegas UPDATE 3 Numărul morților a ajuns la 50. Cine este atacatorul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: GETTY IMAGES

Cel puțin 20 de persoane au fost rănite în această dimineață, în timpul unui festival de muzică country, ce se desfășura în Las Vegas, la Mandalay Bay Hotel, potrivit BBC. Din primele informații, cel puțin un atacator a deschis focul în mulțime, iar în imaginile postate de participanții speriațe pe rețelele de socializare, în timpul evenimentului, se aude o rafală de focuri ca cele emise de o armă automată.

Polițiștii chemați la fața locului încă îi caută pe autorii atacului, iar victimele sunt tratate în aceste momente la spitalul din zonă.

UPDATE Poliția din Las Vegas a confirmat că agenții au reușit să prindă și să ucidă un suspect, și cel puțin încă o altă persoană a fost găsită decedată.


Numărul răniților a ajuns la 70.

UPDATE 2 Mai mult de 20 de persoane și-au pierdut viața în timpul atacului, potrivit ultimelor informații ale autorităților, scrie bbc.com. Aproximativ 100 de oameni au fost răniți. Un bărbat înarmat a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay. Suspectul omorât de polițiști este un rezident al Las Vegas-ului, însă polițiștii nu au dezvăluit detalii despre identitatea sa. Aceștia au precizat că cercetează o persoană ce se deplasa împreună cu suspectul.

Orașul se află în stare de asediu, multe hoteluri fiind închise, oameni adăpostiți în restaurante și alte clădiri, iar Las Vegas Boulevard era încercuit de forțele de ordine.

UPDATE 3 O nouă cifră a fost confirmată de autorități: 50 de morți în urma atacului. Cel care a deschis focul este un bărbat de 64 de ani, Steven Paddock, din Las Vegas. Polițiștii l-au descris ca fiind un atacator de tip „lup singuratic”, confirmând că au localizat persoana care se deplasa cu Paddock. Este vorba despre o femeie, Marilou Danley. Șeful Poliției din Las Vegas a precizat că printre morți se află și doi polițiști aflați în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.