Audiențe în stradă, la Timișoara. De ce i s-au plâns timișorenii senatorului...

Audiențe în stradă, la Timișoara. De ce i s-au plâns timișorenii senatorului Fălcoi

0
DISTRIBUIȚI

Senatorul USR Nicu Fălcoi a ținut astăzi prima audiență în stradă. Astfel, timp de două ore, senatorul aflat la primul mandat s-a întâlnit cu aproximativ zece oameni care au venit să îi aducă la cunoștință probleme cu care se confruntă, în speranța că aceastea își vor găsi rezolvare.

„Cei cu care am vorbit mi-au adus la cunoștință probleme de mediu legate de gradul de poluare din oraș, oamenii se plâng de poluare, de la mirosurile care sunt în oraș. În două săptămâni noi vom ieși cu proiectul Legii mirosurilor, îl vom depune la Parlament, este aproape gata.


Alte probleme care mi-au fost sesizate sunt legate de pistele de biciclete, de circulație, de aglomerația din oraș. Legat de aceste probleme nu pot face nimic mai mult decât să pun puțină presiune pe administrația publică locală astfel încât să se gândească mai mult și la bicicliști, din postura mea. Mi s-au adus la cunoștință și probleme legate de un medicament, imunoglobulină. Doamnele care au fost mai devreme aici mi-au vorbit despre acest subiect, voi face o interpelare către ministrul Sănătății și vom face lobby. Este vorba despre aproximativ 100 de persoane care riscă să moară în orice clipă dacă nu au acest medicament. Oamenii mi-au spus și că există o singură piața volantă în oraș și că producătorii sunt excluși de mafia piețelor”, ne-a declarat Nicu Fălcoi.

Revenind la Legea mirosurilor, care ar urma să fie implementată pentru ca statul să poată sancționa companiile care poluează prin miros, dar nu depășesc cantitățile legal admise de noxe, Fălcoi a explicat că sunt câteva state din Uniunea Europeană, unde există astfel de legi și unde sunt reglementate lucrurile acestea. Asta va fi și la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.