Avocat acuzat de DNA că „rezolva” alcoolemii pe bani, prins mort de...

Avocat acuzat de DNA că „rezolva” alcoolemii pe bani, prins mort de beat la volan când avea învoire din arestul la domiciliu

0
DISTRIBUIȚI

Un avocat a reușit performanța să se aleagă cu un nou dosar penal în momentul în care instanța i-a permis să părăsească locuința după ce a fost arestat la domiciliu. Vă reamintim că avocatul arădean George Vlai a fost pus sub acuzare de DNA Timișoara după ce a primit bani de la un investigator sub acoperire să-i ”rezolve” alcoolemia cu ajutorul fratelui său.

”În perioada februarie-iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la inculpații Brănișcan Adrian Ioan, Groza Diana Gabriela și o altă persoană, toți cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro. Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective. Concret, inculpatul Vlai Florin Gabriel a menționat, în fals, în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional”, au stabilit anchetatorii care i-au trimis pe inculpați în judecată.

Avocatul Vlai a solicitat Curții de Apel Timișoara să-i fie permis să părăsească arestul la domiciliu pentru a putea fi audiat ca martor într-un dosar unde a fost citat de polițiști.


A primit aprobarea, iar astăzi când a plecat cu mașina, pe drum, în localitatea arădeană Sântana, a fost oprit pentru un control de rutină de un echipaj de la Poliția Rutieră. Când l-au testat, alcooltestul a arătat o valoare de 0,75. Avocatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, urmând să i se întocmească un nou dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.