Avocatul Carmen Obârșanu despre Primăria Timișoara: „Se fac presiuni asupra juriștilor să...

Avocatul Carmen Obârșanu despre Primăria Timișoara: „Se fac presiuni asupra juriștilor să își pună semnătura”. Ce crede despre schimbările din justiție VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Modificările care apar atunci când vine vorba de legile justiției sunt în continuare în centrul atenției, mai ales atunci când ele sunt puse în discuție în procedură de urgență, așa cum a fost cazul și astăzi.

„Nu este justificată graba, dar nici legile justiției nu reprezintă o mare reușită a acestui sistem”, a spus avocatul Carmen Obârșanu, la PRESSALERT LIVE. Cunoscută și pentru plângerile penale făcute primarului Nicolae Robu, invitata din această seară a emisiunii a fost de părere că „ne luăm de niște proceduri care nu au relevanță. Mie nu îmi e frică de soluție politică, aici este bătaie pentru ciolan. Pe mine mă interesează soluția procurorului. În acest text normativ sunt aspecte de neconstituționalitate”, a explicat Carmen Obârșanu.

Întrebată ce părere are despre posibila înființare a unei direcții speciale pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de judecători și procurori, avocata Carmen Obârșanu a spus că „este un fel de instanță specială care nu se poate constitui conform instituției, nu are cum.


Și judecătorul, procurorul, notarul, avocatul, omul de la țară care săvârșește o infracțiuni este tot infractor. Va fi poate tam-tam, alinentație pentru dezbateri televizate și până la urmă va fi aceeași Mărie cu altă pălărie. Nu se modifică nimic, totul este un lucru de nimic, nu avem nici o modificare substanțială privind justiția”.

Șirul nesfârșit de ilegalități în cazul porții de intrare în Timișoara care a luat viața unui om poate fi rezolvat mult mai ușor, crede Carmen Obârșanu, dacă cei care sunt presați să ia anumite decizii vor recunoaște. „Până când vor recunoaște ce presiuni s-au făcut asupra lor, ce determinări din partea boss-ului au apărut, să spună juriștii cum au fost forțați să semneze, că altfel le desface contractul de muncă. Eu le-am spus să meargă, să spună cum se fac presiuni asupra oamenilor. Mi s-a spus că nu mai pot face față! Unii au plecat din primărie și povesteau cum pleca din birou în birou și susținea să se semneze autorizația cu așa zisa renovare a porților”, a dezvăluit invitata emisiunii PRESSALERT LIVE, deși a ezitat să spună cu exactitate cine făcea astfel de presiuni. „Când se vor recunoaște presiunile făcute, atunci va răspunde boss-ul, până atunci o va face Acarul Păun”, a conchis Carmen Obârșanu pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.