Stări diferite înaintea derby-ului Timișoarei la baschet masculin. Tudor Costescu: ”Știm că...

Stări diferite înaintea derby-ului Timișoarei la baschet masculin. Tudor Costescu: ”Știm că Timba nu va repeta jocul făcut cu Galațiul”

0
DISTRIBUIȚI

Noul sezon aduce în Liga Națională din nou duelul dintre BC Timba și BC (SCM) Timișoara. ”Leii” s-au impus până acum de fiecare dată în duelurile din elită cu concitadina și sunt favoriți în restanța de miercuri. Atât Tudor Costescu, cât și Bogdan Murărescu, tehnicienii celor două grupări de pe Bega, consideră, cel puțin la nivel declarativ, că duelul direct e doar un simplu meci de campionat.

”Am venit cu o victorie de la București (n.r. cu Dinamo). Ceea ce e important. A fost o deplasare dificilă, totul comprimat ca timp. Faptul că jucăm trei meciuri în opt zile trebuie să ne mențină alerți. Următoarele două partide sunt foarte importante. Restanța cu Timba și jocul cu Iașiul. E bine că avem un moral bun, sunt convins că o să fie un meci dificil. Faptul că au pierdut în ultima etapă …nu e valoarea reală a echipei. Își doresc o victorie și sunt convins că va fi un meci foarte strâns”, a declarat Tudor Costescu, ”principalul” lui BC SCM Timișoara.

”Eu știu că noi avem atuuri pe care vrem să le fructificăm. Ei vin probabil cu o mare dorință de victorie. Sunt o echipă atletică, cu individualități remarcabile. Deși rezultatele nu au fost foarte bune, s-au evidențiat în statistică acești jucători. Au energie”, a mai spus Costescu, legat de calitățile celor care vor fi miercuri oaspeți în Sala ”Constantin Jude”.

În trecut duelurile dintre cele două au cunoscut și episoade aprinse.


Totuși, BCT-ul e din nou clar favorită mai ales pe fondul startului slab al ”urșilor” în campionat: trei înfrângeri din trei posibile. ”E un meci foarte important. Precum cele cu Dinamo, Iași. Nu cred că trebuie considerat un derby local, ci un meci de campionat. Ne respectăm ca organizații, nu vrem să o luăm ca pe o confruntare care pe care. Norocul nostru e că se desfășoară în Timișoara. Sper să avem un meci de calitate”, a precizat antrenorul ”leilor”. Acesta nu știe încă dacă se va putea baza pe Drăgușin peste două zile, longilinul jucător alb-violet acuză dureri la spate după meciul cu Dinamo.

Gazdele de miercuri sunt convinse că Timba va arăta altă față decât cea din meciul cu Phoenix Galați, când galben-negrii au marcat doar 21 de puncte în prima repriză. ”Noi știm că nu aia e valoarea lor, și chiar dacă ar fi pe noi ne interesează să evoluăm noi bine indiferent de prestația adversarului. Știm că Timba nu va repeta jocul făcut cu Galațiul”, a concluzionat Tudor Costescu.

Bogdan Murărescu: ”Primul meci ne-a atârnat de gât”

După o prestație solidă cu U-BT Cluj, meci totuși pierdut, Timba a obținut în noul sezon un singur succes, în Cupă cu Poli Iași. Tehnicianul Bogdan Murărescu spune că acel joc cu ardelenii a pus în alertă adversarii, care i-au blocat mai ușor.

”Mai avem trei meciuri în șapte zile. Reprogramarea cu BCT, Dinamo și mergem la Sibiu, apoi intrăm în pauză. Speră să câștigăm meciurile pe care trebuie să le câștigăm. Să câștigăm cu Dinamo și să vedem la Sibiu în ce formă și condiție fizică vom ajunge. Apoi tragem linie, să vedem unde suntem… Pentru mine sincer acest meci cu BCT e ca orice meci, nu mai am, și nu glumesc, (n.r. orgolii,) noi suntem pe drumul nostru. E un meci bun pentru orașul Timișoara. Noi știm unde suntem, știm ceea ce vrem. Primul meci mai mult ne-a atârnat de gât, dând impresia că putem face valuri, ceea ce nu e cazul. Eu nu am crezut că sunt un surfer bun, am știut unde suntem. Putem juca mult mai bine ca și cu Galați asta e clar”, a conchis Bogdan Murărescu.

Partida BC SCM Timișoara – BC Timba Timișoara, restanță din runda 1 a Ligii Naționale, se dispută miercuri, de la ora 19.30, în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.