BC Timba a fost învinsă în prima manșă a duelului nou promovatelor...

BC Timba a fost învinsă în prima manșă a duelului nou promovatelor din Cupa României. ”Urșii” au parte de o nouă deplasare dificilă în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI
BC Timba

Galben-negrii au debutat cu stângul în Cupa României. BC Timba Timișoara a fost învinsă de Politehnica Iași, scor 68-72, în restanța din turul I al competiției K.O., dar are șansa revanșei peste o săptămână, în manșa secundă cu moldovenii, decisivă pentru ultimul loc în Final Eight.

”Dubla” din Cupă dintre cele două nou promovate în Liga Națională se amânase deoarece la Iași a avut loc un alt eveniment sportiv în sală. BC Timba a pierdut primul sfert al turului cu 18-22 în Moldova după ce a început cu un prim 5 diferite față de jocul bun prestat cu U-BT în campionat.


Popescu, Boloni, Florveus, Naylor și Bamba s-au aflat la început pe teren. Pe parcurs au intrat, printre alții, și alte două transferuri realizate de bănățeni în pauza competițională. E vorba de belgianul De Thaey și Liviu Rotariu. A urmat apoi o revenire pe tabelă iar la pauză formația lui Bogdan Murărescu avea un avantaj de un punct. În sfertul 3 Timba a avut +5 pe tabelă, dar Iașiul a revenit și a condus cu șase puncte (59-53) în urma triței lui Liapis. Victoria gazdelor a fost totuși cu semnul întrebării până în ultimul minut. Același Liapis a stabilit scorul final după ce a punctat o dată din două aruncări libere cu trei secunde înainte de expirarea timpului de joc.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Michael Balogun, de la gazdele Poli Iași, marcator a 18 puncte. De partea cealaltă pentru Timba au punctat: B. Popescu (11 pt.), Medgyesi (3), Balmuș (4), Florveus (5), Jereminov (9), De Thaey (7), Naylor (10), Bamba (7) și Pavlovic (12).

După o călătorie foarte lungă în nord-estul țării pentru BC Timba urmează o deplasare dificilă în campionat. Sâmbătă, de la ora 18, ”urșii” joacă pe terenul Craiovei. Apoi, sâptămâna viitoare, tot miercuri, elevii lui Bogdan Murărescu joacă pe teren propriu returul din Cupă cu Poli Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.