BC Timba Timișoara va disputa la Buziaș meciurile de acasă din Liga...

BC Timba Timișoara va disputa la Buziaș meciurile de acasă din Liga Națională. Un fundaş care a făcut pregătirea cu Dinamo s-a alăturat ”urșilor”

0
DISTRIBUIȚI
Sursă foto: scmpitesti.ro

Problema infrastructurii sportive din orașul de pe Bega a afectat concret BC Timba. Timişorenii sunt nevoiţi să desfăşoare partidele de pe teren propriu în afara municipiului, întrucât singura sală polivalentă devine neîncăpătoare pentru numărul mare de echipe pe care ar trebui săl găzduiască. ”Urșii” au optat pentru varianta Buziaș.

În orice caz, unele echipe au prioritate iar altele trebuie să găsească alternative, cum este cazul Timbei. ”Nu vor fi probleme, sala e la standarde omologate de Federaţia Română de Baschet… S-a comandat o tabelă, s-a început retrasarea sălii, se fac eforturi mari din partea Primăriei Buziaş. Începem să ne simţim şi noi ai cuiva. Orarul sălii (n.r – Sala Constantin Jude) nu permite să evoluăm cu toţii, iar echipele SCM-ului au prioritate”, a spus Bogdan Murărescu în cadrul emisiunii Divizia Locală, de la Digi 24 Timișoara.

Există şi veşti bune pentru BC Timba.


Trupa antrenată de „Muri” a reuşit cel de-al zecelea transfer de după revenirea pe prima scenă bashetbalistică a României, prin aducerea lui Ghiţă Balmuş, a cărei venire a fost confirmată astăzi. Fundaşul de 25 de ani născut la Arad este absolvent al cursurilor Liceului cu Program Sportiv „Banatul”.

Arădeanul a mai evoluat în 2010 şi 2011 la CSS Bega, dar şi la Timba. Balmuş a debutat în Liga Naţională în sezonul 2012-2013, atunci când a jucat pentru Steaua CSM Bucureşti. Ghiţă Balmuş a mai trecut li pe la Concordia Chiajna (’13-’14), unde, în opt partide, a avut medii de 13,9 puncte şi 5,6 pase decisive.

A fost aproape de o revenire la Timişoara, în sezonul 2014-2015, însă a luat drumul Piteştiului, unde a petrecut două sezone la BCM U. În această pauză competiţională s-a antrenat alături de Dinamo, însă a plecat din cauza unui conflict deschis cu antrenorul Eugen Ilie. Jucătorul a fost prezent azi la antrenamentul echipei în Sala ”Constantin Jude”, unde galben-negrii se vor mai pregăti în funcție de pozițiile libere.

BC Timba Timişoara va debuta în meciurile oficiale la Buziaş, în data de 13 octombrie, contra lui U BT ClujNapoca, într-o partidă care va conta pentru a doua etapă a Ligii Naţionale. După amânarea duelurilor de Cupă cu Poli Iași, primul meci trebuia să fie chiar derby-ul din prima rundă cu BC SCM Timișoara, dar și această partidă a fost amânată pentru 1 noiembrie deoarece un alt eveniment sportiv va avea loc în weekendul următor în ”Olimpia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.