BC Timba Timișoara a fost aproape de o surpriză cu puternica U-BT...

BC Timba Timișoara a fost aproape de o surpriză cu puternica U-BT Cluj. Ce a spus Bogdan Murărescu după eșecul la limită cu echipa campioană

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Popescu versus Sakic

”Urșii” au revenit în Liga Națională cu un joc tot în Sala ”Constantin Jude”. Înainte de o mutare pe termen lung la Buziaș, BC Timba a fost aproape să le ofere o bucurie neașteptată timișorenilor după o evoluție peste așteptări în noua formulă. Elevii lui Bogdan Murărescu au condus-o pe U-BT Cluj-Napoca până în ultimele minute, dar a cedat în cele din urmă cu scorul de 72-75.

Galben-negrii au început în formula: Jereminov, Medgyesi, Popescu (cpt.), Bamba și Florveus. De partea cealaltă, U Cluj, l-a introdus pe parcurs pe timișoreanul Alexandru Olah și a părut că și-a desconsiderat la început adversarul. Florveus și-a început excelent a doua ”sesiune” de baschet în Banat, reușind două slam dunk-uri consecutive spre deliciul publicului. Primul sfert s-a încheiat 22-13, dar gazdele nu s-au oprit aici. Intrat bine în joc Mladen Pavlovic a dus tabela la +14 pentru ”urși”. U-BT a punctat însă ușor de câteva ori pentru a ”strânge” tabela înainte de pauză. Jocul s-a reluat de la 38-32 pentru bănățeni. Gluma a început să se îngroașe după o a treia pătrime reușită pentru BC Timba. Una încheiată cu +9.

Un minus al timișorenilor au fost însă aruncările libere. U-BT a profitat de unele naivități și în sfertul al patrulea s-a apropiat treptat pe tabelă. După un început cu un ”antisportiv” acordat ușor, oaspeții au întors tabela după ce Timba a avut un nou avantaj consistent, de 11 puncte. Sakic a egalat mai întâi la 65-65 iar Kromah și-a dus prima dată echipa în avantaj. Timba a egalat și ea la 72-72 în ultmul minut prin Florveus, dar ultima reușită i-a aparținut lui Calnicenco și a fost una de trei puncte. Chiar și așa, la ultimul atac, Jereminov putea trimite jocul în prelungiri, dar s-a încurcat într-o fază care a spus totul despre finalul de joc nereușit al galben-negrilor.

Timba a lăsat totuși o impresie pozitivă, în ciuda înfrângerii, nimeni nu se aștepta ca nou promovata de pe Bega să-i dea emoții așa de mari campioanei. Pentru timișoreni urmează o deplasare la Craiova în runda a treia a LNB.

John Florveus a fost cel mai bun marcator al ”urșilor” și al jocului, cu 24 de puncte, care a reușit un double double cu cele 10 recuperări realizate.


El a fost urmat, dintre colegi, la capitolul reușite de: Branko Jereminov (14 puncte), Mladen Pavlovic (11), B. Popescu (8), Tiegbe Bamba (8), Cameron Naylor (5) și Medgyesi (2). De partea cealaltă, pentru U-BT Cluj s-a remarcat Zeljko Sakic, autor a 19 puncte.

Bogdan Murărescu: ”Eu îmi doresc să câștig, nu să rămânem doar cu un joc bun”

Tabăra gazdelor nu a fost foarte fericită după finalul de joc dramatic. ”De câteva ori am câștigat, alteori am pierdut așa. Astăzi am pierdut din păcate după un joc foarte bun al nostru. Am condus 37 de minute împotriva unei echipe extraordinar de bune a campionatului. E păcat că rămânem cu acest gust amar, că puteam să câștigăm. Pe mine nu mă mulțumește. Eu vreau să fim o echipă mare. Jucătorii merită tot respectul. Au trecut prin momente dificile înainte de startul sezonului și azi au dat dovadă de caracter. Au învins o echipă cu o bancă lungă, care a rulat tot lotul. Noi am jucat cu o bancă mai scurtă, de aceea pe final nu am fost la același nivel al defensivei. Am pierdut pe final pe niște greșeli pe care nu trebuia să le facem… Nu vreau să mă mulțumesc doar cu un meci bun. Jucătorii au demonstrat azi că au valoare și că putem câștiga cu oricien. E un semnal bun pentru noi. Obiectivul nostru e să câștigăm orice meci. Vom mai lucra la minusuri. Au fost mulți factori care puteau să ne ajute. Cum ar fi exact și aruncările de trei puncte. Am avut multe aruncări deschise, în momente importante, pe care le-am ratat. Multe lucruri mici au făcut diferența până la urmă”, a declarat Bogdan Murărescu, tehnicianul BC Timba.

Antrenorul ”studenților” a recunoscut că nu se așteptat la o replică așa de puternică a Timbei. Timișorenii s-au ”ascuns” de adversari prin amicale peste graniță și abia acum a debutat într-un meci oficial în sezonul 2017-18. ”Mi-a fost frică sincer de acest meci. Nu știam echipa din Timișoara, am jucat într-un fel fără să avem multe informații despre ei prin amânarea jocurilor lor. Nu am văzut ce joacă. Dar până la urmă vreau să-mi felicit echipa pentru că a luptat, au dat dovadă de caracter. În ultimele șapte minute aveau 12 puncte, se pare că au luat decizia și au avut mândria să demonstreze că sunt echipă bună. Jocul, evident, nu a mers cum ne-am dorit. E treaba antrenorilor să corectăm. Ne așteaptă un meci greu miercuri în cupele europene cu o echipă din Istanbul care are chiar jucători de top”, a spus Mihai Silvășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.