Bilanț negru: minerul scos în stare gravă din subteran, la Lupeni, a...

Bilanț negru: minerul scos în stare gravă din subteran, la Lupeni, a murit la spital UPDATE Starea celui de-al treilea miner salvat din adâncuri

0
DISTRIBUIȚI

Cel de-al doilea miner care a fost scos din Mina Lupeni, în urma accidentul de joi, a murit, aseară, la Spitalul Floreasca, potrivit Mediafax, care citează reprezentanți ai unității sanitare. El a încetat din viaţă la ora 19.45.

Minerul a fost scos din subteran de echipele de salvare vineri noaptea, după ora 1.30, în stare gravă, după ce 12 ore a fost blocat la 400 de metri adâncime.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale la gura minei Lupeni, apoi a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Medicul Bogdan Opriţa declara, ieri dimineaţă, că starea minerului de la Lupeni era extrem de gravă şi instabilă, organismul său având de suferit din cauză că a fost supus „compresiunii” în galeria unde a fost suprins.

Acesta este al doilea miner care a murit după accidentul de la mina Lupeni, un alt bărbat fiind scos decedat ieri dimineaţa, în jurul orei 4. Singurul supravieţuitor este un bărbat care este internat la Spitalul din Petroşani.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi după-amiaza, în jurul orei 14.


Opt mineri au reuşit să se salveze, însă trei au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran.

UPDATE Președintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, ne-a declarat că Iulian Codlean, bărbatul care a fost scos decedat din mina Lupeni, va fi înmormântat mâine, la ora 14.00, în orașul Lupeni, de ziua lui.

„Duminică era ziua lui, ar fi trebuit să împlinească 40 de ani. Era căsătorit și avea trei copii. Iulian Codlean avea o experiență în subteran de 19 ani”, a afirmat Darius Câmpean.

În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea bărbat scos din subteran de echipele de salvare, care a murit, aseară, la Spitalul Floreasca din București, liderul Sindicatului Muntele spune că se încearcă, astăzi, aducea trupului minerului la Lupeni.

„Numele lui este Suciu Ionel, săptămâna viitoare, duminică, ar fi împlinit 44 de ani. Are un copil, era căsătorit, un om așezat. Cu o vechime în subteran de 22 de ani. Nu știu când va fi înmormântarea. Să vedem dacă-l putem aduce astăzi, încercăm să-l aducem cât mai repede la Lupeni”, a declarat Darius Câmpean.

Fotbalistul Raul Cișmașiu, cel de-al treilea bărbat care a fost blocat în mina Lupeni, se află în continuare internat la Spitalul Municipal Petroșani. Potrivit președintelui Sindicatului Muntele, minerul de 39 de ani are probleme mici de sănătate, dar este foarte afectat din punct de vedere psihic.

„M-am întâlnit ieri cu el. Din punct de vedere fizic este ok, are o problemă la piciorul stâng și una la umărul drept, sunt mici probleme de sănătate. Însă psihic este foarte afectat, trebuie maximă atenție. A început consilierea psihologică și o să mai stea în spital internat”, a afirmat Darius Câmpean.

Liderul Sindicatului Muntele spune că îi cunoștea bine pe cei trei mineri prinși în subteran, iar cu unul dintre ei a fost coleg de școală.

„Este o comisie de anchetă care va stabili în mod clar ce s-a întâmplat acolo. Este un incident nedorit, mi-e greu să comentez mai ales acum. Eu îi cunoșteam foarte bine pe toți trei. Cu Ionel am fost coleg de școală, cu ceilalți doi mă cunoșteam de 20 de ani”, a mai precizat Darius Câmpean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.