ASU Politehnica a avut nevoie de un penalty pentru a elimina revelația...

ASU Politehnica a avut nevoie de un penalty pentru a elimina revelația Cupei României. Iulian Tăut, antrenorul Voinței Biled, ”săgeți” către staff-ul timișorenilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1165971984">

Surprinzătoarea Voința Biled le-a dat bătăi de cap și ”Băieților în ghete”, în meciul din faza a IV-a a Cupei României. Deși ASU Politehnica a avut o echipă care putea fi afișată și într-o etapă obișnuită de B, gazdele au rezistat până spre finalul jocului. Singurul gol al partidei câștigate de timișoreni cu 1-0 a fost marcat de Marius Staicu în urma unui penalty contestat de trupa din D.

ASU Poli s-a avântat din start spre poarta bravului Nicu Bogdan. Poate cu gândul la pățania concitadinei Ripensia, menajați au fost doar câțiva jucători de bază, precum Predescu sau Dur-Bozoancă. Voința a fost lipsită de principalul atacant, Dragan Paulevici, și acest aspect s-a văzut.

În prima repriză mingile trimise de timișoreni au sfârșit însă de cele mai multe ori în vrejurile de fasole sau câmpul agricol din spatele buturilor. Așa s-a întâmplat în minutul 10, când Krausz a timis pe lângă cu capul, la fel și peste trei minute, când Staicu a scăpat pe partea dreaptă și a țintit mai degrabă lanul de porumb. Plămadă nu a putut marca nici el în minutul 18 dintr-o poziție bună. Cu patru minute înainte de finalul primei părți numărul 1 de la gazde era să o comită, scăpând în corner un balon pe sub picior.

La pauză Bogdan Andone efectuează două schimbări, semn că nici el nu a fost mulțumit de ce a văzut. După o oră de joc tabela rămâne însă imaculată. Mai mult, Voința prinde curaj și trimite spre careul advers câteva mingi periculoase. Insuficient însă pentru a pericilita poarta lui Fișteag. Momentul culmiant al jocului vine în minutul 79. Experimentatul Poparadu forțează o pătrundere în careu, cade în duel cu Piloiu și în primă instanță nu se acordă nimic, dar aflat de asemenea la pământ, fundașul gazdelor pune mână pe minge și arbitrul Alexandru Gornic acordă 11 metri. De la punctul cu var vrea să execute Marius Staicu, dar acesta nu poate așeza balonul exact pe locul destinat din cauza unei gropi. În cele din urmă atacantul vede catonașul galben și după îndelungi parlamentări și șuturi în pământ alături de colegi vine și execuția. Sus în dreapta lui Bogdan, fără șanse pentru acesta și 1-0 pentru oaspeți. Spiritele s-au mai aprins ușor după acest moment, dar îndârjirea gazdelor nu a fost suficientă pentru a împinge jocul în prelungiri.

ASU Poli se califică astfel, greoi, dar o face, în rândul echipelor care vor înfrunta, peste trei săptămâni, în 16-imi divizionare A. Pentru Voința s-a încheiat cel mai frumos parcurs din Cupă, unul cu două victime de C și una de B.

Voința Biled: N. Bogdan – Drăguş (cpt.), Nohai, Piloiu, Brustureanu – Nemițeanu, Bobu, Mihalache, Fl. Tomescu, Meltiş (62 A. Tudor) – Stroie (75 R. Blaga). Antrenor: Iulian Tăut.

ASU Politehnica Timișoara: Fişteag – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Sorescu, Krausz, Coadă, Ţugui (46 Poparadu, 85 Crișanov) – M. Staicu, I. Plămadă (46 Bădăuță). Antrenor: Bogdan Andone.

Bogdan Andone vrea un adversar accesibil în 16-imi

Tehnicianul lui ASU Poli a acuzat (și) starea terenului de la Biled pentru nereușitele din acțiune. Bogdan Andone a subliniat că își dorește în turul următor o echipă aflată în formă slabă. ”Vreau să felicit echipa gazdă, Voința Biled, pentru ce au reușit în Cupă. Terenul a fost impracticabil, ca betonul, netăvălugit… Cred că în prima repriză am avut vreo șapte ocazii clare de gol, și singur cu portarul, nu s-a putut pur și simplu finaliza. Am avut și pe începutul părții a doua. Le-am spus băieților să aibă răbdare că vom marca. Valoric și fizic, normal suntem peste ei. Meciurile de Cupă mereu oferă surprize. Le-am spus că importante e să ne calificăm. Nu-mi doresc un adversar anume. Toată lumea vorbește de Steaua, Dinamo, eu îmi doresc un adversar pe care să putem să-l eliminăm. O echipă de Liga I, care conjunctural să nu fie într-o formă bună”, a declarat Bogdan Andone.

Iulian Tăut: ”Cred că echipa Timișoarei merită mai mult din punct de vedere al staff-ului”

Iulian Tăut nu a fost la fel de vehement la declarații, precum jucătorii săi în teren, legat de faza penalty-ului, la care gazdele au cerut în unanimitate fault în atac. În schimb, tehnicianul gazdelor a opinat că oficialii lui ASU Poli nu au avut un comportament de eșalon superior prin reacțiile de pe banca tehnică. ”Aș dori în primul rând să vorbesc de echipa noastră. Am reușit să facem o echipă competitivă. Am început timid. Am construit strategia pentru a ne apăra și susține rezultatul. Dar în partea a doua am văzut că se poate și am contat mai mult și în atac. Ne-a lipsit Paulevici, în jurul lui construiam ofensiva. Nu vreau să comentez arbitrajul. Sunt și eu puțin dezamăgit de felul cum au decurs unele lucruri. Cred că echipa asta frumoasă, a noastră, a Timișoarei, merită mai mult. În special din punct de vedere al staffului tehnic, se poate mai mult. Noi trebuie să fim primii care nu ne preocupăm de alte aspecte, decât de joc. Doar așa vom reuși să schimbăm din mentalitatea jucătorilor. Consider că am ieșit cu capul sus și le mulțumesc acestor băieți care au muncit mult”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.