Casă și masă cu salariu de bugetar: ce proprietăți au șefii din...

Casă și masă cu salariu de bugetar: ce proprietăți au șefii din Consiliul Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În vara anului 2017, o știre care arăta că șefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara și-a cumpărat dintr-un umil salariu de bugetar un apartament tocmai în Tenerife făcea senzație. Rodica Aurelian reușea să își cumpere luxoasa proprietate imobiliară dintr-un salariu anual care abia trecea de 70.000 de lei.

O analiză a declarațiilor de avere depuse de șefii de departamente din Consiliul Județean Timiș arată că subordonații lui Călin Dobra nu au nici pe departe venituri atât de frumușele precum cele ale funcționarilor din subordinea lui Nicolae Robu, care să le permită achiziții de lux. Cu toate acestea, unii dintre ai au reușit să adune proprietăți frumușele.

De departe, cel mai bogat dintre șefii de departamente din Consiliul Județean Timiș este Doina Tărîlă, șefa Direcţiei de Amdinistraţie Publică Locală, care deţine un alături de soţul ei un teren de 700 de metri pătraţi situat în Timişoara. La capitolul imobiliare, Tărîlă poate stârni cu uşurinţă invidia majorităţii colegilor: acesta are în proprietate, tot alături de soţ, o garsonieră şi două case, din care una de peste 300 de metri pătraţi. Toate cele trei proprietăţi sunt situate în Timişoara.

Nici șeful Direcției Tehnice, Marius Oneţiu,nu stă rău la capitolul imobiliare. Acesta deține, împreună cu soţia, un teren intravilan de peste 2.000 de metri pătraţi situat, conform declaraţiei de avere, în judeţul Timiş şi o casă de 250 de metri.

Marcel Marcu, cel care conduce Direcţia Generală Economică, deţine două terenuri în Izvin: un teren agricol de un hectar, care a ajuns în posesia soţiei sale la partaj şi unul intravilan de aproape 3.500 de metri pătraţi. Soţia acestuia deţine un apartament de 60 de metri pătraţi în Timişoara, câştigat la partaj, în vreme ce Marcu are o casă de 180 de metri situată în Izvin.

Șefa Biroului de Audit Public Intern din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, Mirela Rus, deţine un  teren în satul Băţălar, proprietate pe care, conform declaraţiei de avere, a moştenit-o.


Aceasta mai deţine şi un apartament de 65 de metri pătraţi şi o treime dintr-o casă de 240 de metri pătraţi, ambele imobile fiind situate în capitala Banatului. Şefa Serviciului Juridic, Maria Ursoiu, nu deţine niciun teren, însă, are în proprietate, alături de soţul său, un apartament de peste 50 de metri pătraţi, situat în Timişoara.

Șefi fără case

Aproape jumătate din șefii de structuri din cadrul Consiliului Județean Timiș nu dețin proprietăți personale. Mai exact aceștia nu au trecute în declarația de avere apartamente, case de locuit și nici terenuri. În schimb, unii dintre ei dețin mașini.

Şefa Serviciul Relații Publice Externe, Eva Andreaş, care momentan ocupă funcţia de prefect al judeţului Timiş  nu deţine terenuri sau case. Conform declaraţiei de avere, soţul acesteia deţine două terenuri în supraţă totală de peste 700 de metri pătraţi, în Timişoara, cumpărate în anul 2000. Soţul Evei Andreaş mai are şi un apartament de peste 150 de metri şi o casă de locuit de peste 400 de metri, ambele situate în Timişoara.

Şefa Direcţiei generale de Dezoltare, Adriana Deaconu, nu are nicio posesiune materială. Aşa se face că la rubricile de terenuri sau clădiri deţinute, aceasta nu a trecut nimic în documentul postat pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş. În aceeaşi situaţie se află şi şefa Direcţiei de Patrimoniu, Laura Koszegi, care nu a trecut nici ea nicio posesiune la rubricile amintite mai sus. Ca o curiozitate, cele două au ajuns în Consiliul Judeţean Timiş pe vremea când insitituţia era condusă de Sorin Grindeanu, transferându-se de la Primăria Timişoara. Concidenţa face ca deşi cele două să nu deţină terenuri sau case, ambele să deţină câte un autoturism marca Opel. Arhitect-şef Loredana Pălălău se alătură listei colegelor fără proprietăți imobiliare, cu precizarea că aceasta nu deţine nici măcar un autovehicul proprietate personală.

Conform noii grile de salarizare votate în vara acestui an după adoptarea Legii salarizării unitare, salariile șefilor de direcții din cadrul Consiliului Județean Timiș au crescut la 10.500 de lei pe lună. Ca să vă faceți o idee asupra nivelului creșterii, precizăm că, spre exemplu, conform declarației de avere, Eva Andreaș a câștigat lunar, în 2016, puțin peste 2.700 de lei.

Conform noii grile de salarizare votate în vara acestui an după adoptarea Legii salarizării unitare, lefurile șefilor de direcții din cadrul Consiliului Județean Timiș au crescut la 10.500 de lei pe lună. Ca să vă faceți o idee asupra nivelului creșterii, precizăm că, spre exemplu, conform declarației de avere, Eva Andreaș a câștigat lunar, în 2016, puțin peste 2.700 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.