Ce ar putea debloca circulația vaporașelor de pe Bega

Ce ar putea debloca circulația vaporașelor de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

La finele săptămânii trecute, ministrul Transpoturilor, Răzvan Cuc, promitea că problema circulației vaporașelor pe Bega va fi rezolvată până la finele acestui an. Cuc susținea că specialiștii ministerului vor găsi o soluție pentru ca ambarcațiunile să poată naviga pe canalul Bega. O primisiune pe care primarul Timișoarei Nicolae Robu a salutat-o, însă a adăugat că va face tot ce e posibil ca vaporașele să circule, chiar să se adreseze Comisiei Europene. Șeful Administrației Bazinale a Apelor Banat, Titu Bojin, spune, pe de altă parte că mingea e în ograda vecinilor din Serbia.

„Am aflat de la conferința de presă de vineri, de la dumneavoastră, jurnaliștii care ați fost prezenți, că a făcut această declarație și nu poate decât să mă bucure angajamentul.


Eu am încercat să stau de vorbă cu domnul ministru. L-am sunat, mi-a răspuns o consilieră pentru că dânsul era în ședință tocmai atunci, i-am spus că îl rog să avem o întrevedere unde vrea dânsul. Dacă îi face plăcere să vină la primărie îl primesc cu drag, am toată disponibilitatea să mă duc unde și când dorește dânsul să stăm puțin de vorbă și unul din subiecte era acesta, tema vaporașelor. (…) Nu vrem decât ca această structură să existe, pentru a face regulamentul care trebuie să fie promovat de către o structură abilitată prin lege. Vrem să existe, să aprobe regulamentul, să stabilească semnalizarea pe canal și noi să putem da drumul vaporașelor. Cred că nu ar da bine deloc pentru România să fim nevoiți să ne adresăm Comisiei Europene. Cred că nu ar da deloc bine, dar între două rele eu aleg răul de a ieși dintre granițele țării pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Șeful Administrației Bazinale a Apelor Banat, Titu Bojin, a mers la București în urmă cu câteva luni, tot pentru a rezolva problema vaporașelor. Astăzi, acesta ne-a declarat că „noi așteptăm să treacă Bega în totalitate la Apele Române. Așteptăm avizul de la sârbi, pentru nodul de la Sânmihai. Dacă ne vine avizul de la sârbi, înseamnă că e în regulă, putem să ne mișcăm. Dacă nu vine avizul de la sârbi, avem șanse să pierdem proiectul de la Sânmihai pentru punerea în valoare a nodului prin care se poate trece cu vaporașul spre graniță. Suntem condiționați până la 30 decembrie de acel aviz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.