Ce au găsit polițiștii în casa atacatorului din Las Vegas. Bilanțul morților...

Ce au găsit polițiștii în casa atacatorului din Las Vegas. Bilanțul morților în cel mai sângeros incident din SUA. Un român, printre răniți

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: InvestmentWatch

Anchetatorii americani au anunţat, astăzi, că au descoperit 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa bărbatului suspectat de comiterea atacului armat din Las Vegas, în urma căruia cel puţin 58 de oameni au murit, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, citat de Mediafax.

Şeriful Joseph Lombardo a precizat că percheziţiile au avut loc în oraşul Mesquite din statul Nevada, la reşedinţa lui Stephen Craig Paddock.

În acelaşi timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina bărbatului suspectat de comiterea atacului armat.

Investigatorii intenţionează să o interogheze pe prietena lui Stephen Craig Paddock, după ce aceasta va reveni dintr-o călătorie la Tokyo.

Proprietarul unui magazin de arme din Mesquite, Nevada, a declarat că Stephen Craig Paddock a cumpărat arme de foc, dar că nu a depistat niciun indiciu potrivit căruia bărbatul ar fi fost instabil psihic.

Şeriful Joseph Lombardo a mai precizat că bilanţul victimelor în urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morţi şi 527 de răniţi.


Conducerea Spitalului Universitar din Las Vegas a precizat că 12 persoane sunt internate în stare critică.

Ministerul Afacerilor Externe informează că un cetăţean român a fost identificată printre persoanele rănite în atacul armat de duminică, din Las Vegas.

”Încă de la momentul desfăşurării atacului care a avut loc astăzi, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români. Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate”, informează MAE.

Consulul onorific al României la Las Vegas intenţionează să-l viziteze pe român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru.

”Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip şi respinge cu tărie violenţele, indiferent de raţiune şi formă de manifestare. Ministrul Teodor Meleşcanu transmite condoleanţe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment şi exprimă solidaritatea cu poporul american”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.