Ce înțelegi prin performanță?

Ce înțelegi prin performanță?

0
DISTRIBUIȚI

Peste trei zile, în Cupa României la fotbal se vor întâlni două echipe care luptă pentru același „spațiu vital”: ASU Politehnica și ACS Poli.

Cu toții ne alegem o filosofie prin intermediul căreia interpretăm lumea din jur, iar această filosofie nu este aceeași pentru toată lumea. Ar fi și plictisitor dacă ar fi așa.

Pentru unii microbiști, „filtrul” acela prin care văd lumea „pâlpâie” la cuvinte cheie cum ar fi „Liga Campionilor”, sau măcar „cupele europene”. Sau chiar doar„primul eșalon”. Cu orice mijloace.

Însă oamenilor dintr-un anumit grup de microbiști (drogați, bețivi, huligani etc), trecuți prin multe, inclusiv prin cele de mai sus, „filtrul” le arată lumea altfel acum.


Sătui de „bubele” fotbalului modern, pe care în trecut le-au trecut cu vederea, suporterii atât de lăudați în ultimele aproape trei decenii, cei care ocupau Peluza Sud a stadionului „Dan Păltinișanu”, au decis să-și ia destinul în piept și să pună umărul la creșterea echipei Universității Politehnica, echipă pe care au dus-o din Liga a 5-a până în eșalonul secund. În același timp, echipa susținută de Primăria Timișoara a oscilat între prima și a doua ligă, cu mari eforturi financiare.

Într-un fotbal în care contează doar patronul, fie că e vorba de patronul de firmă care ține o echipă în ligile inferioare, „patronul” miraculos care „salvează” vreo echipă din Liga 1 sau autoritatea locală care ține clubul în prima divizie pentru că „nu se poate să nu avem” (n. trad. – capital electoral), ceea ce au făcut suporterii alb-violeți grupați în jurul echipei Universității Politehnica poate fi considerat de-a dreptul miracol. O adevărată performanță, poate prea ușor trecută cu vederea. Performanță alimentată de spiritul rezilient al unor suporteri care și-au susținut cu aceeași pasiune echipa, indiferent dacă juca la Amsterdam sau la Topolovățu Mare.

Tocmai de aceea nu pot să înțeleg gândirea unora (și există, vă asigur) care îi acuză pe suporterii care și-au purtat echipa pe brațe din județ până în Liga 2, fără patron, că au dezbinat microbiștii alb-violeți și au distrus spiritul polist. Spiritul polist e bine-mersi, doar că pe unii ne împiedică „filtrul” să vedem acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.