Circulaţia vaporaşelor pe Bega, în coadă de peşte. Ce spune ministrul Transporturilor

Circulaţia vaporaşelor pe Bega, în coadă de peşte. Ce spune ministrul Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI

Noi promisiuni legate de circulația vaporașelor pe Bega au fost făcute în această dimineață de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timișoara. Întrebat de presa locală în ce stadiu este procesul de constituire a unei administrații a căii navigabile, care ar urma să permită circulația vaporașelor pe Bega, Cuc a dat un răspuns cel puțin ambiguu.

„A fost un secretar de stat care a avut o întâlnire la Timişoara, dacă nu mă înşel inclusiv cu domnul primar.


Ne-au prezentat o soluţie. Discutasem despre înfiinţarea unei autorităţi care să gestioneze această problemă. Este în atenţia noastră şi o să mai discut la minister. Nu ştiu să vă spun în momentul de faţă. O să discut cu secretarul de stat pe naval. Eu ştiu că este o dorinţă foarte acută a domnului primar. Eu am discutat în general cu autorităţile. Îmi spusese şi prim-ministrul de această problemă, tocmai de aceea încercăm să găsim o soluţie cu toţi factorii implicaţi şi o vom găsi. Probabil până la sfârşitul anului o vom găsi”, a spus Cuc.

Amintim că vaporașele au fost cumpărate cu 7.000.000 de lei de la bugetul local al Timișoarei ca și contribuție în cadrul proiectului cu fonduri europene de reabilitare a malurilor Begăi. Cele șapte ambarcațiuni stau la mal de mai bine de un an, iar dacă problema nu este rezolvată cu celeritate de Ministerul Transporturilor, municipalitatea riscă să penalizări de la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.