Comercianți din Timișoara, amendați de Poliția Locală cu mii de lei pentru...

Comercianți din Timișoara, amendați de Poliția Locală cu mii de lei pentru produse expirate

0
DISTRIBUIȚI

Vitrine pline cu produse fără termen de valabilitate – asta au găsit polițiștii locali din Timișoara în cadrul mai multor controale efectuate la magazine pentru a vedea cum respectă comercianții revederile legale referitoare la protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

„Din nou s-au efectuat verificări cu privire la modul în care comercianții pun în vânzare diverse produse, fiind depistate noi situații în care comercianții expun în vitrine mărfuri fără a specifica termenul de valabilitate al produselor.


Produsele care erau expuse în vitrine cu astfel de deficiențe fac parte din categoria mezelurilor, produselor din carne, ouă, lactate. Au fost aplicate în ultimele zile un număr de șase sancțiuni conform Legii 12/1990, unor comercianți persoane fizice și juridice, inclusiv supermarketuri, valoarea totală a sancțiunilor ridicându-se la 13.500 lei. Reamintim că această faptă este sancționată cu amenzi între 500 și 5000 lei pentru persoane fizice și între 2000 și 20.000 lei pentru persoanele juridice. Atragem din nou atenția comercianților să respecte legislația în vigoare pe linie comercială, să afișeze toate documentele prevăzute în actele normative, în caz contrar riscând sancțiuni drastice. Urmează ca alte dosare să fie transmise în perioada următoare”, a declarat Poliția Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.