Compania Flex aduce la Timișoara unul dintre cei mai faimoși roboți din...

Compania Flex aduce la Timișoara unul dintre cei mai faimoși roboți din lume FOTO (P)

0
DISTRIBUIȚI

 

Compania Flex, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața internațională în domeniul tehnologiei și producției de echipamente, vrea să investească masiv, în următorii ani, în dezvoltarea Departamentului de Cercetare și Inovare din Timișoara. Asta pentru că inginerii din oraș, majoritatea absolvenți ai Universității Politehnica, au contribuit semnificativ la proiectele internaționale ale companiei.

“Echipa Flex de la Timișoara, din cadrul departamentului Cercetare și Dezvoltare, are contribuții esențiale în proiectele internaționale pe care le derulăm pentru dezvoltarea de tehnologii medicale, pentru industria de mașini și nu numai. Vedem, de la un an la altul, ce potențial masiv au tinerii, cât sunt de creativi și de inovatori, cât sunt de implicați și de atașați de acest gen de proiecte. Dorim ca în anii care urmează să dezvoltăm acest departament și de aceea ne-am propus să consolidăm relația cu mediul universitar regional. Dorim să susținem și să descoperim tinere talente cărora să le oferim tot ceea ce le este necesar pentru a inova”, a declarat Michele Monico, vicepreședinte Flex, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Adrian Dumbravă, plant manager Flex România, a afirmat că la Timișoara se află cea mai mare fabrică din Europa a companiei, care are aproximativ 4.300 de angajați.

„Am început acum 20 de ani și am crezut în potențialul acestei locații din Timișoara. Calitatea resursei umane a fost un factor determinant pentru a deschide o fabrică aici, iar la asta a contribuit Universitatea Politehnica. De-a lungul timpului, compania s-a transformat radical. În prezent, rezultatele echipei din Timișoara sunt apreciate în contextul global al companiei. Succesul companiei Flex este determinat de continua dezvoltare a sectorului de cercetare, lucru care este posibil prin atragerea de tineri. Vrem să oferim tinerelor talente posibilitatea de a ni se alătura”, a declarat Adrian Dumbravă.

Universitatea Politehnica din Timișoara colaborează cu compania Flex de cel puțin zece ani. Aproximativ 300 de studenți de la Facultatea de Electronică parcurg în fiecare an un stagiu de pregătire la Flex. De asemenea, profesori de la UPT țin cursuri de instruire unor ingineri din companie.

„Este o provocare pentru UPT să răspundă cerințelor de nivel înalt ale companiei Flex. O universitate tehnică fără un sprijin din mediul economic este doar teoretică. Studenții noștri fac o practică de cel puțin două luni, în anul trei, discutăm de 2.500 de studenți care trebuie să aibă niște locuri de muncă într-un fel, stagii serioase, nu sunt niște vizite sau instruiri.


Ca atare, avem nevoie în jurul nostru de companii care să aibă capacitatea să primească sute de studenți. Practica reprezintă pentru companii o perioadă în care, de fapt, testează studenții și îi selectează pentru viitoare joburi”, a explicat Marius Oteșteanu, prorector al Universității Politehnica din Timișoara.

Cu scopul de a demonstra că oportunitățile de dezvoltare profesională în domeniul cercetare și dezvoltare sunt uriașe în vestul României, compania Flex a adus la Timișoara unul dintre cei mai faimoși roboți din lume. Titan – The Robot, care știe să danseze, să cânte, să interacționeze cu publicul, și-a făcut apariția, după conferința de presă de astăzi, în cadrul unei întâlniri cu studenții.

Robotul gigant poate fi admirat de publicul larg, sâmbătă, la biblioteca UPT, începând cu ora 11.00, în cadrul expoziției „Design in the Age of Intelligence by Flex”. În cadrul evenimentului, reprezentanții companiei Flex își vor prezenta proiectele publicului și vor anunța modul în care se vor implica în proiectele academice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.