Compania Națională de Drumuri amenință cu demisii după ce o mașină în...

Compania Națională de Drumuri amenință cu demisii după ce o mașină în care se afla o familie a căzut în Dunăre: „De doi ani parapeții aveau probleme”

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere amenință cu demisii, după ce s-a descoperit că parapeții erau rupți în curba din localitatea Coronini, din județul Caraș-Severin, unde o mașină în care se aflau cinci persoane a căzut în Dunare, patru persoane fiind căutate în apele fluviului.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că parapeții erau rupți sau deteriorați de aproximativ doi ani, în zona producerii accidentului.

„Avem o cercetare acolo, corpul de control face un raport și urmează să tragem concluziile și să luăm măsuri în cursul zilei de astăzi. Un parapet era rupt, unul era deteriorat. Este o situație care trenează de vreo doi ani. De doi ani parapeții aveau probleme”, a afirmat Alin Șerbănescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, se poate merge până la demisii, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara fiind cea care are în administrare județul Caraș-Severin.

„Se vor lua măsuri împotriva celor responsabili. Se poate merge până la demisii, vedem cine e responsabil acolo, cine a greșit. Ce e cert este că de la începutul anului, tuturor regionalelor li s-a dat un grad foarte mare de autonomie, ei sunt practic directori generali regionali și, ca atare, trebuie să ia măsuri astfel încât să-și gestioneze eficient zona pe care o administrează”, a mai precizat Alin Șerbănescu.

O mașină în care se aflau cinci persoane, șoferul și o familie cu doi copii, a căzut, sâmbătă, în Dunăre, în dreptul localității Coronini, din județul Caraș-Severin.


Șoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de șapte luni, a reușit să se salveze și a povestit că în mașină se aflau încă patru persoane.

„Este vorba de o familie din localitatea Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii. Soţul are 48 de ani, soţia are 40 de ani, copilul cel mare are 22 de ani şi un minor de trei ani”, declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.
Duminică, mașina a fost scoasă din Dunăre, însă în autoturism nu se afla nicio persoană.

Operaţiunile de căutare a familiei care s-ar fi aflat în autoturism au continuat și astăzi cu un echipaj cu barcă de la Secţia de Pompieri Moldova Noua, un echipaj cu o ambarcaţiune de la Poliţia de Frontieră şi unul de la Poliţia Navală.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ, a declarat că poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.