Computer tomograf de 500.000 de euro, pus în funcțiune abia după doi...

Computer tomograf de 500.000 de euro, pus în funcțiune abia după doi ani de la achiziționare într-un spital din vestul țării. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

computer tomograf

Situație incredibilă într-o unitate medicală din vestul țării. În urmă cu doi ani, cu bani europeni, a fost achiziționat un computer tomograf de ultimă generație pentru Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, în valoare de aproximativ 500.000 de euro. Însă aparatul medical va fi pus în funcțiune abia în această toamnă. Motivul? Până acum nu a știut nimeni să utilizeze computerul tomograf.

Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, din județul Caraș-Severin, a anunțat că pacienții vor putea beneficia de investigații prin tomografie computerizată în perioada imediat următoare, un asistent medical fiind trimis la cursuri de perfecționare.

„Punctăm unul dintre cele mai importante momente din istoria Spitalului Orășenesc Moldova Nouă prin testarea și punerea în funcțiune a aparatului Computer Tomograf CT – Toshiba. De reținut că acest aparat „zace” din 2015 în Policlinică fără a funcționa și fără a avea personal calificat. În urma discuției cu managerul spitalului, domnul Sebastian Pătroi, am realizat un plan de punere în funcțiune într-un termen cât mai scurt. Am alocat din bugetul local suma de 120.000 lei pentru achiziționarea unui injectomat și a două stații de lucru, am perfecționat un asistent medical care să opereze aparatul CT și am stabilit o colaborare cu Centrul de Sănătate și Imagistică Medicală Oradea pentru interpretarea investigației CT”, scrie Adrian Torma, pe pagina sa de Facebook.

În anul 2015, Policlinica din Moldova Nouă a fost modernizată în cadrul unui proiect european în valoare de trei milioane de euro.


Policlinica asigură servicii medicale pentru aproximativ 25.000 de persoane din Clisura Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.