Concert cu formaţia „neamţului cu suflet de român“ Farfarello şi austriecii de...

Concert cu formaţia „neamţului cu suflet de român“ Farfarello şi austriecii de la Lowbau, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Mani Neumann, neamţul cu suflet de român, supranumit şi „Violonistul Diavolului“ a revenit în ţara noastră pentru un turneu naţional alături de formaţia Farfarello, care va fi prezentă în Timişoara alături de trupa austriacă Lowbau pentru un eveniment care marchează împlinirea a opt ani de existenţă Manufactura.

Trupa germană Farfarello este cunoscută în Romania în special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann, care a colaborat îndeaproape cu celebra formaţie Phoenix timp de mulţi ani. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, patru dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.


Mani Neumann, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte-ului. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Invitaţii trupei Farfarello în acest turneu sunt muzicieni români deosebit de experimentaţi şi talentaţi: percuționistul Gabriel Bălaşa, unul dintre cei mai activi percuţionişti de pe scena muzicală românească, un muzician inventiv şi imprevizibil, artiştii admirându-l pentru energia şi vibraţia sa pozitivă din timpul concertelor şi basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspiraţi şi tehnici contrabasişti ai României.

Formaţia austriacă Lowbau a luat naştere în 2006 şi şi-a creat un nume în scena rock-metal prin E.P.-ul numit The E.P., lansând la sfârşitul anului trecut materialul discografic Urban Voodoo. Formaţia veieneză abordează un amestec de Heavy Metal, Southern Rock, Sludge, Punk, Hardrock şi Blues, show-urile lor fiind pline de energie.

Concertul va avea loc miercuri, 1 noiembrie de la ora 19.00, iar biletele de intrare costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.