Contre în plenul CJT pe tema proiectelor suplimentare. Reacția care a stârnit...

Contre în plenul CJT pe tema proiectelor suplimentare. Reacția care a stârnit aplauze

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

 

Liberalii din Consiliul Județean Timiș resping practicile instaurate de primarul Nicolae Robu, șeful lor de partid, în Consiliul Local Timișoara. După ce la plenul de ieri al CL Timișoara mai multe proiecte importante au ajuns pe masa aleșilor locali pe ordinea de zi suplimentară, aleșii din PSD au votat împotrivă. Printre proiecte se număra și cedarea către SDM a mentenanței pentru sistemul de trafic management. La plenul de astăzi al Consiliului Județean Timiș, liderul de grup al liberalilor, Nicu Bitea, a ridicat problema proiectelor suplimentare, deși ordinea de zi nu avea o anexă.

„Stimată conducere a Consiliului Județean, stimați colegi consilieri județeni, aș avea rugămintea către dumneavoastră să avem în vedere ca la ședințele ordinare de plen ale Consiliului Județean orice proiecte suplimentare care vor interveni, să nu le trecem pe ordinea de zi decât dacă trec prin comisiile normale, nu prin comisii reunite, pentru că e normal să fim informați cu privire la tot ceea ce înseamnă contextul și conținutul acelor proiecte.


Este normal să fim informați din toate punctele de vedere cu privire la ce înseamnă acele proiecte. Spun acest lucru pentru că sunt tot felul de discuții la nivelul județului Timiș și dacă dacă unora nu li se pare normal să aibă proiecte suplimentare pe ordinea de zi, altor colegi din administrația județeană și locală la nivelul județului Timiș, atunci și noi, că ați observat că am mai avut intervenții, dar așa înțelegătoare în ultima vreme din acest punct de vedere. Însă având în vedere că ieri în cadrul Consiliului Local Timișoara au fost discuții foarte aprinse pe tema aceasta, credem și noi normal astăzi în Consiliul Județean să avem același gen de discuții. Dacă doar interesul județului predomină și interesul municipiului Timișoara nu predomină care face parte tot din cadrul județului Timiș. Și cetățenii din Timișoara sunt cetățeni ai județului Timiș și dacă apar anumite puncte care trebuie urgent aprobate, atunci…”, a spus Bitea.

Răspunsul președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, a venit prompt și a primit aplauze în plenul CJT. „Da, mulțumesc. Deci, pe scurt, să nu preiau modelul de la municipiul Timișoara. Am înțeles foarte bine, vă asigur că nu o să preiau acest model și v-aș ruga pentru ultima oară să încercați să înțelegeți că suntem în Consiliului Județean, să nu mai fiți un purtător de vorbe al CL Timișoara”, a spus pesedistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.