Copaci căzuți pe toate traseele din Munții Zarandului, în urma vântului puternic....

Copaci căzuți pe toate traseele din Munții Zarandului, în urma vântului puternic. Ce recomandă salvamontiștii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

arbori

Salvamontiștii din județul Arad îi avertizează pe turiști să aibă mare grijă în cazul în care-și propun să plece în drumeții montane prin Munții Zarandului. Asta pentru că toate traseele montane au fost parțial afectate de fenomenele meteo extreme din ultima perioadă. Astfel, sute de arbori au fost doborâți de vânt, blocând porțiuni din traseele care pornesc din Șiria, Feredeu, Covăsînț, Ghioroc, Păuliș, Cladova, Radna, Șoimoș și Căsoaia.

Prin urmare, Salvamont Arad a luat decizia de a închide temporar sectorul cuprins între Vf. Diedovița și Vf. Livorscu (Creasta Principală) de pe traseul turistic Șoimoș – Cetatea Șoimoș – Creasta Șoimoșului – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj bandă albastră).

„Precizăm că toate traseele turistice din zona de vest a Munților Zărand afectate de urmările furtunii necesită acțiuni de reamenajare (degajarea arborilor căzuți, refacerea semnelor de marcaj și a indicatoarelor deteriorate).


De asemenea, menționăm că toate traseele turistice din zona stațiunii Moneasa, Munții Codru-Moma, puternic afectate de urmările furtunii violente din după-masa zilei de 17 septembrie 2017, rămân în continuare închise”, transmite Salvamont Arad.

De asemenea, salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu planifice drumeții pe traseele turistice închise, riscul de accidentare sau rătăcire fiind crescut. Totodată, este recomandată prudență și o planificare atentă a drumețiilor pe toate traseele turistice din județul Arad deoarece există posibilitatea de a întâlni arbori căzuți, ceea ce duce la prelungirea timpului normal de parcurgere a traseelor.

În cazul în care întâmpină dificultăți, turiștii pot apela la Dispeceratul Național Salvamont la numărul 0725.826.668 sau numărul unic de urgență 112, pentru a solicita ajutor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.