Cum decurg lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă. Noi promisiuni ale...

Cum decurg lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă. Noi promisiuni ale primarului Robu

1
DISTRIBUIȚI

Lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă merg ca pe roate, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Conform contractelor semnate cu firmele PORR pentru Jiul și Sylc ConTrans pentru Popa Șapcă, lucrările de lărgire și modernizare a celor două pasaje ar trebui să se încheie în primăvara anului viitor. Termenele depind, în mare parte, de starea vremii.

„La Pasajul Jiul e în curs de derulare turnarea betonului și pe ultima bandă din cele cinci, pe banda a patra. Au fost deja betonate benzile unu, doi, trei și cinci, asta înseamnă că mai întâi s-a făcut terasamentul, fundația, s-a prins gradul de compactare cerut de normele tehnologice, apoi s-a turnat un strat de beton, apoi s-a realizat rețeaua de degivrare automată, apoi s-a turnat stratul final de beton. Asta era făcut pe patru din cele cinci benzi, pe benzile unu, doi, trei și cinci. Luni am fost pe șantier, era totul pregătit pentru turnarea betonului numărul patru și cu asta e realizat tot carosabilul în subpasaj.


Era pregătită pentru betonare și breteaua care vine dinspre benzinăria Mol ieșind de pe Republicii și intră prin subpasaj înspre Circumvalațiunii. Sper ca și acolo la ora actuală să fie făcută betonarea în totalitate. Începe montarea plăcilor cu care este făcut finisajul la pereții bretelelor în zona pietonală. Asta înseamnă că suntem în linie dreaptă la Pasajul Jiul. Dacă vremea ne va permite să lucrăm, atunci în două săptămâni… mai e de făcut foarte puțin”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef a oferit detalii și despre stadiul lucrărilor la pasajul Popa Șapcă, acolo unde lucrările au fost sistate o vreme pentru cercetări arheologice.

„La Popa Șapcă s-a turnat asfalt. Probabil că, la ora actuală, este complet asfaltată pe patru benzi. S-a asfaltat și Bd. Antenei, vorbim de stratul binder. S-a făcut betonarea în pasaj, este betonată complet partea carosabilă din pasajul propriu-zis și rampa care duce până pe Demetriade. Și aici lucrurile sunt foarte avansate, a început realizarea pereților de delimitare laterală a pasajului, unde stâlpii structurii de rezistență, care merg până la 10 metri adâncime erau realizați de mult, dar acum s-a început cofrarea și armarea în vederea turnării pereților proprii-ziși. În final, se va lucra și la partea pietonală și de biciclete. Și aici nu mai pot să apară blocaje, pentru că ce a mai rămas foarte puțin de făcut. În funcție de vreme, vom deschide două benzi. Nu mai e mult. E vorba de circa două săptămâni până când am putea să dăm drumul la circulație pe două benzi. Nu fac niciun angajament. Nu depinde de mobilizarea noastră. Am făcut dovada că este una foarte serioasă. S-a lucrat cu o mulțime de utilaje, cu o mulțime de oameni”, a explicat Robu.

1 COMENTARIU

  1. Azi este 11 octombrie.
    In vara mincinosul ne anunta ca pe 15 septembrie la Popa Sapca o sa se circule pe 2 benzi. Saptamana trecuta a spus ca se deschide pe 15 octombrie si ca luna de intarziere se datoreaza precipitatiilor. Azi ne zice ca mai dureaza 2 saptamani in functie de vreme.

    Anul acesta cred ca a fost unul din cei mai secetosi din ultimii 5 ani in zona noastra. S-a folosit de furtuna sa ne spuna ca precipitatiile au intarziat lucrarile dar nu a plouat. Intradevar a batut vantul ingrozitor dar cantitatea de precipitatii este redusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.