Cum e blocat de Ministerul Educației proiectul amenajării unei stații de Salvare...

Cum e blocat de Ministerul Educației proiectul amenajării unei stații de Salvare în nordul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a lansa o serie de acuze dure la adresa Ministerului Educației. Edilul timișorean susține că instituția blochează cu nonșalanță amenajarea unei noi stații pentru Salvare la Timișoara, în partea de nord a orașului, la fostul Liceu Argicol.


Robu consideră că funcționarii care se încurcă în procese birocratice se fac responsabili inclusiv de moartea unor pacienți la care ambulanțele ajung prea târziu.

„Am primit acum o înștiințare care m-a surprins, de la Ministerul Educației. (…) La cererea Salvării de la Spitalul Județean, am decis să oferim spațiu pentru încă un punct de salvare, în partea de nord a orașului, la fostul Liceu Agricol. Avem acolo spații și au fost foarte potrivite, ușor accesibile pentru un punct al salvării, astfel încât să se poată interveni cât mai prompt la cazurile de urgență în această parte a orașului. Deîndată ce am primit acea solicitare de la Salvare, am făcut toate demersurile să găsim o locație și am găsit-o, și ea este foarte bună și apreciată de cei de la Salvare. Ei bine, Ministerul Educației ne răspunde că nu putem să punem la dispoziția Salvării acel spațiu, pentru că este acolo un litigiu. Eu nu știu până când încă mai continuă această situația aberantă în care tu ești administrație publică locală, ai un bun în patrimoniu, dar trebuie să îți spună un funcționar dintr-un minister ce să faci cu acel patrimoniu”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.