De ce vor sta șoferii mai mult în trafic, la semafoare, din...

De ce vor sta șoferii mai mult în trafic, la semafoare, din primăvară. Explicația primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că sistemul de trafic management în baza căruia au fost reglate semafoarele va suferi modificări importante din primăvară, la ordinul lui.

„Unde este o problemă încă la noi, deşi îmbunătăţirile în trafic ca optim numai sub acest criteriu sunt clare şi demonstrate de măsurători, nu că a făcut o aplicaţe cineva ca să arate că e prost şi a ieşit că de fapt e bine.


Nu mă refer la asta, mă refer la alte măsurători, dar eu oricum sunt nemulţumit că specialiştii au venit cu un optim monocriterial. V-am mai spus asta. Ei sunt specialişti, dar ei vin cu un optim monocriterial. Şi mie îmi dădeau mereu replica asta: ‘Uitaţi-vă, eu vă demonstrez cu măsurători obiective pe care nu le poate nimeni măslui că timpii de deplasare global vobind dintr-un număr de puncte într-un număr de puncte s-au îmbunătăţit nu ştiu cu cât, deşi avem şantiere’. Şi eu le-am răspuns: ‘Aveţi dreptate, astea sunt măsurători reale, dar sunteţi în eroare că aplicaţi un optim monocriterial. Nu numai acest parametru contează, suntem oameni, şi nu roboţi la volanul maşinilor şi avem şi alte nevoi decât timpul. Şi anume, e mult mai confortabil pentru un conducător auto să stea mai mult la un semafor şi când pleacă, să treacă de 10 -15 pe verde decât să stea câte puţin la fiecare. Pleacă 100 de metri, iar se opreşte, chiar dacă adunând timpii el stă mai puţin când are mai multe opriri decât când stă odată şi trece de 15, dar se simte mai confortabil omul. Nu tot solicită maşina, nu tot scoate din viteză, nu poluează, că la accelerare ştim că se poluează, nu solicită caucicurile”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timişorei a promis că, din primăvară, se vor schimba specialiştii care stabilesc cum funcţionează sistemul, iar noua echipă va primi ordine precise de la primar să asigure undă verde la 10- 15 semafoare consecutiv, cu timpi mai lungi de aşteptare la semafor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.