Delegarea sistemului de trafic management către SDM a picat a doua oară...

Delegarea sistemului de trafic management către SDM a picat a doua oară în CLT. Șiretlicul folosit de Robu

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul privind delegarea gestiunii sistemului de trafic management al Timișoarei a revenit pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local Timișoara de astăzi. La precedenta ședință de plen, aleșii locali au discutat în contradictoriu mai bine de o oră pe tema delegării gestiunii sistemului către Societatea Drumuri Municipale, asta după ce delegearea a ajuns pe masa aleșilor locali pe ordinea suplimentară de zi și după ce mai mulți aleși locali au atenționat că proiectul nu conține nici măcar o listă de prețuri.

Astăzi, proiectul a ajuns din nou pe masa aleșilor locali cu denumirea „Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL 72/21.02.2017 privind delegarea gestiunii prin atribuire directă a serviciului «Activitatea de semnalizare a circulației rutiere, întreținere, funcționare și dirijare a circulației rutiere pe raza municipiului Timișoara»”, cu mențiunea că din titlu nu mai reieșea că este vorba despre delegarea gestiunii sistemului de trafic management către SDM.

„Eu știu că prin delegarea aceasta se lezează anumite interese ale unor firme care au trăit bine într-o perioadă în care se lucra orientat pe plombe, acum ați văzut că nu se fac plombe pentru că acolo nu ai niciun control.


(…) Unii sunt nemulțumiți pe diverse canale pun presiune și încearcă să boicoteze acest mod de abordare a lucrurilor. Eu m-am decis să merg pe această linie ca opțiune personală după discuțiile cu primarul Munchenului care este un apropiat al nostru și după ce nu mai există funcția respectivă cu primarul Munchenului care este un apropiat al nostru și după ce nu mai exercită funcția respectivă care mi-a spus foarte clar că la ei la Munchen lucrează cu propriile societăți și că în orice comparație cu primăriile care nu lucrează astfel rezultă costuri mai mari și lucrări de mai proastă calitate”, a spus Robu.

Proiectul a picat la vot cu 13 voturi pentru, șapte abțineri și un vot împotrivă, deși votul a fost reluat pentru că sistemul ar fi dat erori. Ulterior votului, primarul Robu le-a promis aleșilor PSD război total. Mai mult, edilul-șef l-a sunat pe Călin Dobra în timpul plenului, certându-l că este „împotriva Timișoarei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.