Deputatul PSD Matei Suciu, despre procesul pierdut cu ANI: „Judecătorii Înaltei Curți...

Deputatul PSD Matei Suciu, despre procesul pierdut cu ANI: „Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au ținut seamă de spiritul legii” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

La câteva luni după ce Matei Suciu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, actualul deputat PSD continuă să-și susțină punctul de vedere, în ciuda faptului că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu i-a fost favorabilă. Vă reamintim că site-ul PRESSALERT.ro a dezvăluit în exclusivitate faptul că, deși a fost găsit în incompatibilitate atunci când a deținut simultan funcția de senator și de administrator a două firme, Matei Suciu nu a renunțat la funcție.

Perioada de incompatibilitate a fost 19 decembrie 2012 – 9 ianuarie 2014, despre care actualul deputat PSD a spus că „este adevărat ce a cerut ANI, doar că nu este conform cu legea actuală, în vigoare.


Am contestat decizia pentru care am fost declarat incompatibil. Cei de la ANI au descoperit că fusesem administrator al unei societăți comerciale inactivă de 13 ani de zile. Am abandonat activitatea odată cu accederea mea în politică. Nu doar că nu am știut că sunt administrator, dar am dovedit cu actul de la ANAF că nu mai funcționa societatea de 13 ani”.

Chiar dacă a contestat decizia Agenției Naționale de Integritate, Matei Suciu nu a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție. „În cazul de față nu s-a ținut seamă de spiritul legii, s-a judecat mot-a-mot. S-a interpretat cuvântul administrator mot-a-mot. Mai mult, am fost declarat incompatibil de anul trecut, trebuiau să nu-mi permită accederea pentru un nou mandat pe lista PSD. E o cutumă a zonei lor judecătorești să se lege de detalii, de chestiuni”, și-a susținut punctul de vedere deputatul PSD Matei Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.