Deputatul Ben-Oni Ardelean condamnă injuriile adresate în spațiul public: „Oamenii trebuie convinși...

Deputatul Ben-Oni Ardelean condamnă injuriile adresate în spațiul public: „Oamenii trebuie convinși prin argumente, nu prin invective”

0
DISTRIBUIȚI

Întâmplările recente din zona politico-administrativă locală a făcut ca personajele ce reprezintă cetățenii unui oraș să fie confundați cu chibiți din jurul stadionului, mai ales după declarații neconforme cu statutul din societate. Și pe aceștia, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean îi încadrează la categoria „licurici mici”.

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ben-Oni Ardelean a spus că nu se regăsește între personajele din spațiul public care folosesc înjurături sau invective. „Nu am înjurat penimeni și nici nu vreau să înjur. Oamenii trebuie convinși prin argumente, nu prin înjurături sau alte forme agresive. Când nu ai argumente e mai bine să taci. Epitetele, invectiva, grădina zoologică nu țin loc de argumente raționale, absolut necesare în zona deliberativă”, a fost de părere deputatul PNL. În ciuda asemănărilor de proveniență cu ale altor personaje publice, diferențele de comporament pot fi abisale.


„Eu vin din mediul academic, iar dacă înjuri chiar ești afară din zonă. E un lucru foarte mare să fii om, să ai verticalitate, să poți gândi într-un mod rațional, logic. Când îți lipsesc aceste componente, atunci o iei pe arătură”, a comentat Ben-Oni Ardelean, aflat în studioul HDV.

Atunci când s-a vorbit despre libertatea de exprimare, deputatul PNL a invocat reputația Timișoarei dobândită la Revoluție, spunând că libertatea e un drept câștigat. „Am dărâmat un regim comunist, dictatura, opresiunea, în mod special corectitudinea impusă, un abuz împotriva dreptului de exprimare. Eu astea le-am câștigat la Revoluție!”, a exclamat Ben-Oni Ardelean. Acesta și-a continuat discursul pe aceeași temă, spunând că „în zona de fundamentare a drepturilor și libertăților, zona de libertăți este privită ca piatra de temelia în viața democratică”.

Un moment de referință a avut loc la finalul meciului din Cupa României, atunci când spectatorii au strigat „DNA, să vină să vă ia”, care nu a rămas necomentat de Ben-Oni Ardelean. „Este important să milităm pentru respectarea legii. Nu am furat cu nimeni, nu am vreun fel de problemă. Să-i ia DNA-ul pe cei care au furat și care au făcut ilegalități. Într-adevăr, percepția populației este un punct sensibil și este foarte importantă în politică”, a precizat invitatul PRESSALERT LIVE.

Cât despre oamenii certați cu legea, Ben-Oni este de părere că „trebuie să existe toleranță zero pentru corupție și abuz în sistem. Oamenii condamnați, care au decizii definitive, trebuie să părăsească orice fel de funcție publică și politică implicit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.