Din Silicon Valley, la Timișoara: evenimentul care promovează orașul viitorului

Din Silicon Valley, la Timișoara: evenimentul care promovează orașul viitorului

0
DISTRIBUIȚI

Cele mai noi idei și proiecte legate de evoluția orașelor, dar și educația sau tehnologii ale viitorului vor fi prezentate și discutate în cadrul unui eveniment unic în regiunea noastră. Intitulat „Connecting Doers with Opportunity”, acesta reunește designeri, arhitecți și oameni de știință.

„Connecting Doers with Opportunity” se adresează, în special, celor care sunt implicați în proiecte sociale sau comunitare, pasionaților de tehnologie dar și celor care vor să afle despre oportunitățile alternative de finanțare.

Pe teme precum Sector Social și Comunitate, Educație, Orașele Viitorului, Tehnologie și Inovație vor discuta experți ce provin din marile metropole renumite pentru susținerea și promovarea inovațiilor în toate domeniile. Astfel, la conferințe au participat ideri implicați în diferite proiecte din Silicon Valley, New York, Zurich, Berlin sau Taipei.

Lideri implicați în diferite proiecte și care provin din diverse zone ale lumii – Silicon Valley, New York, Zurich, Berlin, Taipei. Este vorba despre oameni cu viziune care schimbă și influențează lumea. Ei au vorbit despre ce ar trebui făcut pentru ca oraşele să fie cât mai prietenoase şi cum le pot oferi locuitorilor o calitate a vieții cât mai bună.

Structura evenimentului

UrbanizeHub România și KeepItSimple organizează împreună evenimentul „Connecting Doers with Opportunity” format dintr-o Conferință și un Hackathon de Inovare pe două mari teme: Viitorul Producției Sustenabile și Viitorul Comunității.

UrbanizeHub reprezintă o comunitate de specialiști din diverse domenii (designeri, arhitecți, oameni de știință, experți) interesați și implicați în discuții despre evoluţia oraşelor.


Grațian Mihăilescu, fondatorul proiectului, a lansat în cadrul acestui eveniment conceptul de Urban Talks. Vineri, a avut loc, la Aula Magna de la Universitatea de Vest, o conferință în cadrul căreia 18 speakeri din toată lumea, cu diferite specializări și experiențe în lumea tehnologiei și a inovației sociale.

Timișoara a fost reprezentată de Simona Neumann – managerul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, Andreea Tako – fondatoare Festivalului Plai și Ambasada, Vlad Stanciu – director ROSENC, dar și un invitat surpriză din domeniul tech.

Ceilalți speakeri sunt Bruce Chen din Taipei – fondator Insto, Zuby Onwuta – un inovator global pentru persoanele cu dizabilități, Montserrat Vega Gordillo – cercetător din Mexic ce folosește biotechnologia pentru a găsi soluții la probleme globale, Mihăiță Papară din Bruxelles – primul Parasnowborder român care va participa la Paraolimpiada din Korea 2018, Mihăiță Lupu, din București, care a construit o rețea de huburi socio-culturale în România, Nepal, Bangladesh, Idonesia și Vietnam, Astrid Schraeder din Berlin – fondatoarea The Arch Institute. Lor li s-au alăturat antreprenori, consultanți și public speakeri.

Hackathon

Componenta unică a evenimentului este Hackathon. Participanții vor veni cu soluții IT pentru probleme locale, naționale sau globale. Cele două teme principale ale Hackathon-ului vor fi Viitorul Producției Sustenabile (bazată pe tehnologia Blockchain) și Viitorul Comunității.

Hackathon-ul va durează două zile întregi (7 și astăzi, 8 octombrie), iar la final se vor acorda premii în valoare de 10.000 dolari în cryptocurrency pentru cele mai bune proiecte sau posibilitatea de pitching în fața unor organizații internaționale precum United Nations Social Impact Fund. Hackathonul Inovator din cadrul evenimentului de la Timișoara va face parte dintr-un proiect global susținut de Națiunile Unite, care se va desfășura în 100 de orașe. Este o inițiativă globală care dorește să contribuie la obiectivele de dezvoltare durabilă cu ajutorul tehnologiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.