Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România, despre reducerea sărăciei: „Creșterea...

Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România, despre reducerea sărăciei: „Creșterea economică incluzivă este importantă”

0
DISTRIBUIȚI

Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România, Tatiana Proskuryakova, a declarat, la Timișoara, că pentru reducerea sărăciei este importantă “creșterea economică incluzivă”, dar trebuie analizate și politicile care vor funcționa cel mai bine.

Grupul Băncii Mondiale în România, împreună cu Asociația UrbanizeHub, a organizat, la Timișoara, o dezbatere despre raportul economic Diagnosticul Sistematic de Țară, un document de analiză care este axat pe maximizarea pilonilor economici, industriei sustenabile și prosperității comune.

La eveniment a participat și directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România, Tatiana Proskuryakova, care a declarat că acest Diagnostic Sistematic de Țară își propune să identifice provocările și oportunitățile pe care le are țara noastră.

„Suntem aici pentru a ne consulta cu societatea civilă din Timișoara despre Diagnosticul Sistematic de țară.


Suntem aici pentru a elabora strategia privind Parteneriatul de Țară, care va acoperi următorii cinci ani ai Băncii Mondiale din România și este foarte important să definim o strategie care este valabilă pentru toată țara, inclusiv pentru Timișoara. Acest Diagnostic Sistematic de Țară își propune să identifice care sunt principalele provocări și oportunități pe care le are România ca țară, dar și fiecare regiune în parte. Și, în același timp, ne interesează să vedem, prin aceste consultări, dacă diagnosticul pe care l-am realizat noi până acum este real și care sunt acele aspecte care sunt cele mai importante pentru oameni”, a afirmat Tatiana Proskuryakova.

Întrebată de către jurnaliști cum ar putea fi redusă sărăcia în țara noastră, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România a declarat că este importantă creșterea economică incluzivă.

„Cel mai important lucru nu este să realizăm un diagnostic, ci să vedem cum putem ajuta România să-și depășească provocările pe care le are în dezvoltare și, în același timp, să profite de toate oportunitățile pe care le vedem noi pentru România. Creșterea economică incluzivă este importantă pentru toate țările, dar trebuie să vedem care sunt acele politici care vor funcționa cel mai bine și, de fapt, asta încercăm să stabilim prin acest proces de consultare. În același timp, România este o țară mare și poate întâmpina provocări diferite pe întregul teritoriu. Tocmai de aceea am ieșit în afara Bucureștiului pentru a discuta cu comunitățile locale și pentru a vedea care sunt provocările lor și ce ar putea funcționa”, a mai precizat Tatiana Proskuryakova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.