Doar câteva sute de doze de vaccin antigripal au ajuns în Timiș....

Doar câteva sute de doze de vaccin antigripal au ajuns în Timiș. Vezi numărul impresionant solicitat de DSP

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a solicitat Ministerului Sănătății peste 45.000 de doze de vaccin antigripal, însă a primit doar câteva sute.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de DSP Timiș, în farmacia instituției au intrat, în această săptămână, primele doze de vaccin antigripal pentru campania de vaccinare gratuită.


Astfel, în farmacia DSP Timiş sunt 783 de doze de vaccin gripal.

Conform Ministerului Sănătății, dozele de vaccin sunt destinate pacienților cu boli cronice internați în spitale, precum și personalului medical din secțiile de Terapie Intensivă, Neonatologie cei care activează în serviciul de ambulanță.

“Vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie pentru prevenirea gripei de sezon, deoarece gripa este o boală care poate deveni mortală din cauza complicaţiilor asociate. Virusul gripal determină o scădere a rezistenţei organismului, locală şi generală şi favorizează apariţia suprainfecţiilor. Gripa sezonieră este o boală virală contagioasă care se manifestă în lunile de iarnă, se poate transmite pe cale aeriană, prin contact direct cu persoana bolnavă sau prin contact mînă- ochi, mînă- nas, mînă- gură cu suprafeţele contaminate cu secreţii. Primele simptome sunt: febră, dureri de cap, oboseală, slăbiciune musculară, nas înfundat, dureri în gât, dureri generale, tuse, senzaţie de epuizare”, transmite DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.