Doi tineri grav bolnavi, salvați de medicii timișoreni prin realizarea unor operații...

Doi tineri grav bolnavi, salvați de medicii timișoreni prin realizarea unor operații în premieră națională

0
DISTRIBUIȚI

Medicii timișoreni încearcă să salveze viețile a doi tineri prin realizarea unor operații în premieră națională. Astfel, mâine, la Spitalul Județean Timișoara, specialiștii de la Clinica de Chirurgie Vasculară vor efectua două intervenții endovasculare.

Prima intervenție se va realiza la o pacientă în vârstă de 24 de ani, care a fost diagnosticată, din naștere, cu sindromul May Thurner. Mai exact, vena principală a piciorului stâng în interiorul abdomenului este îngustată.

În urmă cu două luni, pacienta a suferit o tromboză venoasă profundă (producerea unui cheag de sânge), lucru care i-a pus viața în pericol. Aceasta a fost tratată de medicii timișoreni, iar ulterior s-a luat decizia de a se interveni și asupra sindromului May Thurner, intervenția fiind planificată pentru ziua de mâine.


Astfel, o echipă formată din chirurgi vasculari și radiologi vor realiza corectarea acestui sindrom printr-o intervenție endovasculară, adică vor plasa un stent venos care are o construcție specială.

Cea de-a doua premieră se referă la o intervenție endovasculară la nivelul arterei iliace. Un tânăr care suferă de o boală anevrismală (dilatație) cu mai multe localizări va fi tratat prin intermediul acestei intervenții.

„Localizarea este deosebit de gravă, ruptura acestui anevrism putând duce chiar și la deces. Tratamentul se va realiza prin implantarea pentru prima oara în țara noastra a unei proteze special construite pentru artera iliacă (arteră din micul bazin)”, transmite Spitalul Județean Timișoara.

La cele două intervenții, medicii Mihai Ionac și Adrian Tutelcă colaborează cu Rolf Dammrau, chirurg vascular din Germania, cu experiență în chirurgia endovasculară.

Potrivit reprezentanților unității medicale, cele două intervenții sunt posibile datorită faptului că Spitalul Județean Timișoara a intrat în programul destinat acestui tip de interventii, operații hibride, program finanțat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.