Doliu în familia motociclismului românesc: a murit girocanul Petru Pascotă, fost campion...

Doliu în familia motociclismului românesc: a murit girocanul Petru Pascotă, fost campion republican național

0
DISTRIBUIȚI
Petru Pascotă

Petru Pascotă s-a stins ieri dimineață la vârsta de 79 de ani. Fost campion național republican la motociclism, acesta a fost unchiul lui Ionel Pascotă, multiplul campion național la motociclism, și a concurat pentru mai multe cluburi din Timișoara.

Tradiția motociclismului în familia Pascotă are rădăcini vechi. Petru Pascotă era fratele mai mic al lui Ionel Pascotă senior și a început să concureze în anul 1953 în motorsport.


Primul să club a fost Locomotiva CFR Timișoara, după care a fost motociclist la Voința Timișoara. Din 1967 a evoluat pentru Progresul Timișoara, unde avea să câștige titlul de campion republican (național) în 1979, la clasa 125 cmc. Fostul motociclist a mai obținut șapte titluri de vicecampion național al României, dar și zece medalii de bronz. Petru Pascotă a participat pentru ultima dată la curse oficiale în anul 1990.

”Este un moment extrem de trist pentru întrega familie. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe unchiul Petru, el și cu tatăl meu fiind cei care au avut grijă de mine și mi-au insuflat pasiunea pentru motociclism la începutul carierei mele”, a spus Ionel Pascotă despre unchiul său.

Trupul neînsuflețit al fostului mare sportiv a fost depus la capela cimitirului din Giroc, înmormântarea fiind programată pentru luni, 23 octombrie, de la ora 13.00, în cimitirul din localitatea timișeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.