EXCLUSIV Firma care a modernizat poarta morții de pe Calea Lugojului și...

EXCLUSIV Firma care a modernizat poarta morții de pe Calea Lugojului și soțul șefei ISC Timiș, lucrări în comun de la Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Apelul primarului Timișoarei, Nicolae Robu, făcut la sfârșitul săptămânii trecute ca ”organele” să fie lăsate, în cazul porții de intrare în oraș care s-a prăbușit peste o mașină și a ucis un student de 24 de ani, să facă ancheta în liniște nu este întâmplătoare. Liniștea invocată de edil a fost ”spartă” de dezvăluirile PRESSALERT.ro care a descoperit că lucrările de modernizare s-au făcut fără a exista proiect tehnic și faptul că soțul șefei Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, fostă candidată PNL pentru consiliul județean, a avut încheiate mai multe contracte cu Primăria Timișoara, în calitate de diriginte de șantier, unele dintre ele fiind verificate de instituția condusă de Vergina Popescu.

PRESSALERT.ro a descoperit faptul că firma Stareto SRL, cea care a reabilitat porțile de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului și Calea Aradului fără licitație deoarece primăria a emis autorizații de construire în regim de urgență pentru a se evita licitația, și soțul șefei Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș au avut lucrări în comun.


Unul dintre proiectele unde Ioan Popescu, soțul șefei ISC Timiș, a fost diriginte de șantier și a verificat lucrările efectuate de Stareto SRL a fost renovarea sălii de consiliu local din sediul Primăriei Timișoara. Costurile reamenajării au fost de peste 120.000 de euro. Lucrările s-au desfășurat, în vara lui 2015, aproximativ în perioada în care Stareto SRL s-a apucat să reabiliteze fără proiect porțile de intrare în oraș.

Un alt proiect unde Primăria Timișoara a avut același tandem constructor – diriginte de șantier a fost cel de reparații la clădirea care adăpostește Clinica de Oftalmologie din Timișoara. Soțul șefei ISC Timiș a primit pentru această proiect 11.500 lei plus TVA. Ioan Popescu a confirmat pentru PRESSALERT.ro că ”am fost diriginte de șantier la lucrările de reabilitare a sălii de consiliu. Posibil să mai fi fost și altele lucrări”. Patronul Stareto SRL nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.