EXCLUSIV Măsură radicală solicitată Prefecturii Timiș de ISC în cazul autorizațiilor pentru...

EXCLUSIV Măsură radicală solicitată Prefecturii Timiș de ISC în cazul autorizațiilor pentru porțile de intrare în Timișoara. Ce nereguli au mai descoperit specialiștii

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Regional în Construcții Vest a sesizat, în mod oficial Prefectura Timiș, asupra faptului că autorizația de construire dată Primăria Timișoara pentru modernizarea în regim de urgență a porții de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și l-a ucis pe Vlad Baici, a fost emisă în mod ilegal. ”Apreciem că se impune sesizarea instanței de contencios administrativ  în vederea anulării autorizației de construire nr.1407/24.10.2014 și A.C. nr.1408/24.10.2014 (emisă pentru poarta de pe Calea Aradului, n.a.), emisă de Primăria municipiului Timișoara cu încălcarea prevederilor Legii nr.50/1991”, se arată în documentul semnat de Adrian Gârleanu, inspector șef regional.

În raportele de control sunt consemnate o serie lungă de încălcări a legislației în emiterea celor două autorizații de către Primăria Timișoara pe lângă cele dezvăluite deja.


S-a constatat faptul că ”soluțiile menționate de către expert nu se încadrează în categoria de lucrări de intervenție în primă urgență conform art.17 din Ordinul MDRL nr.839/2009, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.50/1991”. De asemenea, inspectorul ISC a constatat că eliberarea autorizațiilor de construire s-a făcut fără a exista certificate de urbanism emise pentru lucrări în regim de urgență, făcându-se referire la cele emise pentru lucrări de modernizare emise în regim normal. În plus ”termenul de modernizare folosit în definirea scopului emiterii A.C. cu nr.1407/24.10.2014 nu este cuprinsă în enumerarea lucrărilor de intervenție în primă urgență conform art.7 alin 16 din Legea nr.50/1991”.

În timpul controlului ”nu a fost prezentat proiectul de rezistență privind consolidarea/repararea elementelor structurale/nestructurale – inclusiv proiect privind introducerea unor elemente structurale suplimentare – în scopul evitării pierderilor de vieți omenești sau rănirii grave a persoanelor, precum și distrugerii unor bunuri materiale”, se arată în raport.

Vă reamintim că înainte de apariția raportului ISC, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că lucrările de modernizare a celor două porți s-au făcut fără a exista acord tehnic, proiect tehnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.