Explozie în mina Uricani: un miner dispărut, alți trei sunt răniți UPDATE...

Explozie în mina Uricani: un miner dispărut, alți trei sunt răniți UPDATE 5 Al patrulea miner, găsit mort

0
DISTRIBUIȚI

Accident în această dimineaţă la mina Uricani din judeţul Hunedoara. O explozie a avut loc în cadrul unor lucrări de închidere.

Din primele informaţii, se pare că patru mineri au fost prinşi în subteran şi răniţi. Trei dintre ei au fost scoşi  și transportați de urgență la spitalele din apropiere, iar unul este dat dispărut, fiind căutat de echipele de salvare.

UPDATE 1 Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat că a plecat spre mina Uricani.

UPDATE 2 Potrivit Digi24, doi dintre cei trei mineri răniți sunt în acest moment în spitalul din Petroșani, cu arsuri pe mâini, față și picioare. Cel de-al treilea miner este în drum spre unitatea medicală.

UPDATE 3 Potrivit primelor informații, explozia a avut loc la ora 7.00. Iar cauza, spun reprezentanții ISU Hunedoara, din primele investigații, este o acumulare de gaze.

UPDATE 4 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a confirmat în urmă cu puțin timp, la Digi24, că starea celor trei mineri internați la Petroșani este gravă.


Deși primele informații arătau că cei trei erau răniți urșor, după ce au ajuns la spital, medicii au transmis că ei sunt răniți grav. Arafat a precizat că ei vor fi transportați la două spitale din București, la Spitalul de Arși și la Bagdasar Arseni.

UPDATE 5 Cel de-al patrulea miner surprins de deflagraţie a fost localizat la trei ore şi jumătate după producerea accidentului. Potrivit primelor informaţii, el nu prezintă semne vitale, scrie Mediafax.

”Minerul a fost localizat la o distanţă de aproximativ 100 de metri, în subteran. Se realizează întărirea echipei de salvatori şi vor începe acţiunile de evacuarea a acestuia. Nu prezintă semne vitale, dar nici nu putem declara decesul. Decesul păoate fi declarat doar de către un medic”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă.

Preşedintele Sindicatului ”Huila”, Laszlo Domokoş, a declarat că o posibilă cauză a exploziei de la Uricani este o aprindere de metan.

„Din informaţiile pe care pe le am, se bănuieşte că a fost o aprindere de metan. Acum sunt salvatorii acolo, care au intrat după a patra persoană”, a spus Laszlo Domokoş.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.